fbpx

Galaxy Watch5 & Watch5 Pro: ko ima pametna športna ura vse …

Nova generacija ur Samsung Watch5

Foto: Samsung

Samsung svojo galaksijo ur posodablja s kompletom treh ur v novi seriji Galaxy Watch5, ki se kakopak osredotoča na zdravje, telesno pripravljenost in življenjski slog. Na voljo so trije modeli – Watch5 v 40 mm in 44 mm ter Watch5 Pro 45 mm.

Novosti je veliko, a takoj izpostavimo tiste bistvenejše. Samsung je tokrat posodobil nabor materialov in za zaslon uporablja safirni kristal. Ta nudi 60% večjo odpornost proti poškodbam – torej ne ljubim praskam. Vse tri ure pa so certificirane tokrat po standardih 5ATM, IP68 ter standardu MIL-STD-810H. Hkrati je model Pro bolj udoben, saj premore poseben pašček, ki poudarja uporabo pri športnih aktivnostih.

Galaxy Watch5 Pro predstavlja vrh ponudbe. Zaradi safirnega kristala, štrlečega okvirja, ki ščiti zaslon, in ohišja iz titana ima večjo vzdržljivost kot ostale ure v “seriji Watch5”. Športni trak ima novo zasnovo D-sponke brez lukenj in z možnostjo brezhibne prilagoditve dolžine. Torej točno toliko kot rabite in vam je udobno. To tudi nakazuje, da bodo uro izbrali tisti, ki si absolutno želijo ure, ki bi jih spremljala pri športu. Oziroma želijo univerzalne pametne ure, ki pokriva oba svetova. Tako svet “stila”, kot svet športa.

Model Watch Pro ima tudi največjo baterijo med vsemi s 590 mAh. Vse ure letošnje generacije prihajajo tudi z nadgradnjami – torej povečanji baterije, kapacitete 284 mAh za 40 mm in 410 mAh za 44 mm. S hitrim polnjenjem lahko zagotovite 8 ur delovanja baterije v samo 8 minutah. Če imate pol ure časa, se bo baterija dvignila do 45%.

Vse tri ure poganja nabor čipov Exynos W920, ki je bil uporabljen tudi v seriji Watch4. Tudi konfiguracija pomnilnika je enaka, 1,5 GB RAM-a in 16 GB prostora za shranjevanje. Novi modeli prihajajo z najnovejšo programsko opremo One UI Watch 4.5.

Samo model Pro omogoča predložitev vnaprej določene poti (v obliki datoteke GPX). Priročno za vse pohodnike. Posnamete pa lahko podatke o poti in jih delite s prijatelji, ki bi morda želeli iti na isti pohod. Na voljo je odlična navigacija, ki nakazuje zavoj za zavojem le z vibriranjem, oziroma v kombinaciji z glasovnim vodenjem, da ostanete na poti. Ob koncu dneva vas bo funkcija Track Back vodila do vaše začetne točke pohoda. Odlično za vse pohodnike, ki si želite vedno znova odkrivati nove gorske poti in te beležiti, kot svoj pohodniški dnevnik.

Google Maps bo kmalu lahko deloval na uri tudi brez povezave z vašim pametnim telefonom. To bo navdušilo vse, ki to aplikacijo res redno uporabljamo. Ura je prava senzorična tovarna. Tako imate vgrajene sprejemnike GPS, GLONASS, Galileo in BeiDou. Tudi kompas, barometer, temperaturni senzor, merilnik pospeška, žiroskop ter svetlobni senzorji. Medtem ko povezljivost LTE ni obvezna, oziroma je opcijska. Vse ure se povezujejo preko protokola Bluetooth 5.2, dvopasovni Wi-Fi 5 a/b/g/n in kakopak omogočajo priročni NFC za plačevanje.

Nakup prejšnje generacije – Samsung Watch4

Zadnja posodobitev 2022-10-07 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Nakupi brez DDV na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV na Amazon.de lahko kupujejo brez DDV – davka na dodano vrednost! V kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna! Z njo pa pridobiš posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Za spremljanje vadbe in zdravja je na voljo optični merilnik srčnega utripa ter EKG in senzor bioelektrične impedance (BIA). Analiza BIA vam omogoča, da nastavite naš cilj za težo, odstotek telesne maščobe in celo skeletne mišice ter vas bo vodila skozi vrsto postopnih ciljev. Nekaj kar so včasih vsi, ki redno obiskujejo fitnese drago plačevali, je sedaj na vašem zapestju.

Serija Samsung Galaxy Watch5 je že v prednaročilu in bo na voljo od 26. avgusta. 40 mm model stane okoli 300 € za različico Bluetooth in tisto s povezavo okoli 350 €, torej v kolikor če želite povezljivost LTE. Ura je na voljo v grafitni, srebrni in roza zlati barvi. 44 mm model dobi nekoliko drugačno barvno paleto: grafit, srebro, safir.

Watch5 Pro se začne pri 470 EUR za model Bluetooth in se povzpne do 520 EUR za model s podporo LTE povezljivosti. Izbirate lahko med črnim titanom in sivim titanom.

Dodatne Informacije

samsung.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!