Gallery Heritage Hotel FERMAI: nov sanjski hotel v Splitu

Moderni biser Sredozemlja

Foto: hotelfermai.com
Zadnjič posodobljeno: :

Gallery Heritage Hotel FERMAI se nahaja v čudoviti stavbi zgodovinskega pomena in združuje izvrstno arhitekturo ter moderni dizajn, skupaj z atraktivno živahnostjo mesta pa predstavlja možnost za nepozabno sredozemsko doživetje. Prve goste bo pod znamko MGallery sprejel poleti 2021.

Hotelska veriga MGallery odpira svoj prvi hotel na Hrvaškem in vabi goste iz vsega sveta, da odkrijejo Dalmacijo! Otvoritev novega Heritage Hotel FERMAI bo v maju 2021, hotelski verigi MGallery pa se bo pridružil julija 2021. Mirna oaza v osrčju dinamičnega Splita bo nudila 35 luksuznih moderno opremljenih sob, obiskovalcem pa bosta na voljo tudi kavarna Café FERMAI in vrtna terasa.

Gallery Heritage Hotel FERMAI
Foto: hotelfermai.com

Prvi hotel MGallery v Splitu se nahaja v izjemni 100-let stari stavbi, ki je eden redkih primerov arhitekture umetnostnega sloga Art Nouveau iz konca 19. in začetka 20. stoletja v mestu. Pri obnovi in rekonstrukciji te zgodovinske stavbe so veliko pozornosti posvečali podrobnostim in lokalni dediščini. Izstopajo elementi umetnostnega sloga Art Nouveau, ki so ohranjeni do danes, kot so na primer kamnito stopnišče z ograjo iz železa in lesa, ploščice majolica po tleh, ploščice z geometričnim vzorcem na steni ter čudoviti primerki geometričnega mizarstva.

Vse podrobnosti so bile ustvarjene s pridihom elegance in razkošja. Klasično pohištvo se izvrstno sklada s previdno izbranimi starodobnimi kosi in modernim okrasjem, ki predstavlja zaščitni znak tega hotela. Udobno notranjost krasi izbrana dekorativna razsvetljava, ki poudarja toplo in sproščeno vzdušje hotela. Za notranjo ureditev novega hotela soposkrbeli pri Studio Franić & Šekoranja.

Gallery Heritage Hotel FERMAI
Foto: hotelfermai.com

Hotel se sicer nahaja v živahnem mestnem središču, nedaleč stran od 1.700 let stare Dioklecijanove palače, ki je bila zaradi svoje čarobne lepote dodana na Unescov seznam svetovne dediščine. Gostje se bodo lahko sprehodili do starega mestnega jedra in priljubljene plaže Bačvice. V bližini so tudi Zlata vrata – glavni vhod v veličastno rimsko palačo, hotel pa se prav tako nahaja blizu slikovite tržnice in le deset minut hoje od trajektnega pristanišča.

MGallery je veriga butičnih hotelov z edinstvenim dizajnom in izjemnimi zgodbami. Vsaka destinacija ponuja doživetja, ki jih navdihuje lokalno okolje, z njimi pa gostje ustvarijo nepozabne trenutke, ki se spremenijo v doživljenjske spomine. V verigo MGallery trenutno spada več kot 100 butičnih hotelov na več kot 30 destinacijah po svetu.

REZERVIRAJTE GALLERY HERITAGE HOTEL FERMAI

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
7 slovenskih biserov, kjer si letos želiš porabiti svoje turistične bone