Garmin Speak prinaša Amazonovo Alexo v vaš avtomobil

Do zdaj smo bili Amazonove Alexe vajeni na domu, zdaj pa se seli tudi v naše avtomobile. Garmin je namreč razvil prvo GPS-napravo, ki se prek glasovnega ukaza poveže z Alexo in komunicira z vami. Vaše roke pa medtem varno ostanejo na volanu.

Garmin Speak je GPS-naprava, ki jo boste z magnetom lahko preprosto namestili na vetrobransko steklo.

Gre za izjemno domislico, ki bo najbrž povečala tudi varnost na cesti, saj bomo pametni telefon zdaj končno lahko pustili pri miru. Garmin Speak vas bo povezal z Alexo, vi pa jo boste lahko ‘prosili’ za predvajanje glasbe (Garmin Speak se poveže z vašim zvočnim sistemom v avtomobilu), jo povprašali po vremenski napovedi, se pozanimali o prometnih razmerah ter izvedeli najbolj sveže novice. Pa ne samo to! Med vožnjo proti domu boste lahko naročili dostavo hrane na dom, uredili koledar ter seznam opravil, ki vas še čakajo, in še in še. Če boste potrebovali navigacijo, boste preprosto izrekli: ”Garmin, vprašaj Alexo, kje je ta in ta naslov.” in napravica vas bo odpeljala, kamor boste želeli.

Garmin Speak, ki tehta samo 37,6 grama, je opremljen z zaslonom OLED ter LED-obročkom, ki sveti v različnih barvah. Povezali ga boste s praktično vsemi sodobnimi pametnimi telefoni ter opravljali prostoročne klice.

Cena za Garmin Speak je 130 evrov.

Galerija: Garmin Speak prinaša Amazonovo Alexo v vaš avtomobil

Dodatne Informacije

Več informacij:
buy.garmin.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
HP ZBook Studio in Create: nova prenosnika za ustvarjalce ciljata na sam vrh!