fbpx

Gasthof zum Riesen (Italija): stilsko dovršena harmonija zgodovine

Južna Tirolska, Dolomiti, Italija

Foto: booking.com
Zadnjič posodobljeno: :

Prepričani smo, da se boste v hipu zaljubili v to lepotico iz 15. stoletja, ki sta jo lastnika skrbno prenovila - Gasthof zum Riesen.

Za začetek se bosta morali skorajda malce skloniti, da boste lahko prečili majhna vrata, ki priča o starosti objekta. Vstopili boste v prečudovito historično avlo s freskami, ki jo napolnjuje zvok klasične glasbe, vaša gostiteljica pa vas prijazno pozdravi in vas popelje v vašo sobo. V sklopu očarljive namestitve je sicer le devet soban, tiste v prvem nadstropju so bolj zgodovinsko opremljene, v drugi etaži se nahaja sodobnejši del.

Gasthof zum Riesen se sicer nahaja v južno Tirolski regiji Merano, ki jo obkrožajo trije gorski prelazi – Passo dello Stelvio, Ofenpass in Reschenpass. Regija še ni podlegla masovnemu turizmu, zato je kot nalašč za miren oddih in zgodovinski Gasthof zum Riesen nudi prav to. Hotelska kulinarika temelji na lokalni kuhinji, ob jutrih vas razvajajo z okusnim zajtrkom, ob večerih pa je manjšim skupinam na voljo večerja z lastnico Alexandro dell’ Agnolo. V isti hiši se nahaja tudi picerija, kar je dobra novica za vse ljubitelje italijanske hrane.

In kako preživeti čas? V sobah boste zaman iskali televizor, če pa si ga boste zaželeli, bodo poskrbeli tudi za to. V sobi vas pričaka košarica z domačimi dobrotami in prigrizki, zato se hitro okrepčajte, potem pa se podajte raziskovat okolico, bodisi s kolesom ali kar peš. Zvečer v gostišču poiščite mali zasebni wellness. Gre za čudovito in preprosto opremljen prostor za sproščanje, kjer je gostom na voljo savna in miren balkon s pogledom na okoliške gore.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!