fbpx

Feng shui: Kaj v vaš dom privabi orhideja?

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ste vedeli, da je bila orhideja korenina v srednjem veku sestavni del ljubezenskega napoja? Že nekaj stoletij orhideja simbolizira ljubezen, lepoto in razkošje.

Orhideja je ena najlepših rastlin. Spominja nas na ljubezen in nežnost. Nekateri verjamejo, da je orhideja amulet za srečo žensk. Ima močan energetski potencial.

V naravi obstaja kar 25 tisoč različnih vrst orhidej, vsaka izmed njih pa ima posebne zahteve, nekatere pa so tudi strupene. V nekaterih kulturah so orhidejo uporabljali kot zdravilo za lajšanje različnih tegob, kot so revma, ginekološka stanja in celo kot protistrup po ugrizu kače.

Prav tako se verjame, da lahko orhideje zaradi svoje sestave izboljšajo videz, zato se pogosto uporabljajo v kozmetični industriji. Izvleček in olje orhidej se uporabljata v številnih kremah za vlaženje in elastičnost kože kakor tudi v parfumih. Opomba: Hišnih orhidej ne uporabljajte za zdravljenje ali kot kozmetiko, saj so lahko strupene.

Je kraljica med cvetovi. Foto: Jocelyn Morales / Unsplash

Orhideja in fenh shui

Po feng shui-ju je orhideja cvet, ki privabi srečo v ljubezni, ščiti razmerje med partnerjema. Priporočljivo jo je hraniti v spalnici blizu postelje. Velja za ženski cvet z močno žensko energijo, zato se verjame, da, če imate v hiši orhidejo, bodo ženske srečnejše, boljše volje in še bolj privlačne.

V nekaterih državah velja, da so posušeni cvetni listi orhidej močan amulet in zaščita pred strupenimi ljudmi v ljubezni in službi. Zaradi tega se lahko cvetni listi orhidej nosijo v žepu ali torbi.

Če skrbite za svojo orhidejo, vam bo prinesla veselje in blaginjo. Orhideja ščiti dom pred negativno energijo, vsaka barva ustvarja poseben ščit:

  • Vijolična orhideja pomaga v boju proti lenobi.
  • Oranžna ali rumena pritegne energijo obilja.
Vzemite se v roke in si nabavite orhidejo. Ne bo vam žal. Foto: Wolfgang / Pexels
  • Roza ali koralno oranžne barve bo prinesla energijo strasti in ustvarjalnosti.
  • Bela notranjo harmonijo, občutek miru in samozavesti.
  • Rumena bo prinesla izboljšanje zdravja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!