Gatebox: vaša nova žena, ki je v bistvu virtualni robot

GTBX-100

Robot Gatebox, ki je namenjen domači rabi, bo odslej na voljo za množično proizvodnjo. Virtualno dekle Hikari Azuma, kot so jo poimenovali proizvajalci, bo nadomestila celo vašo ženo.

Izboljšana različica GTBX-100 je naslednica modela GTBX-1, ki je bil razprodan v letu 2016. Podjetje Vinclu, ki je robota zasnovalo, je od takrat prejelo nešteto prošenj o ponovnem lansiranju izdelka. Odgovorni so se odločili, da svojo inovacijo raje posodobijo in ponudijo širšemu trgu.

Pripomoček vsebuje dvojni mikrofonski sistem, ki uporabnikom omogoča, da s Hikari komunicirajo z večje razdalje. Obenem ima vgrajen brezžični LAN, ponuja pa tudi možnost povezovanja prek Bluetootha. Robot je združljiv z drugimi aparati, zato lahko z njegovo pomočjo upravljate elektronske naprave v vašem domu.

Gatebox trenutno vključuje le virtualno asistentko Hikari Azuma. Pričakovati je, da bo v bližnji prihodnosti število virtualnih likov naraslo. Uporabniki bodo tako izbirali med več možnostmi.

Za GTBX-100 bo treba odšteti 150.000 jenov, kar je preračunano 1.180 evrov. Robot bodo za zdaj lahko prednaročili le japonski kupci.

Galerija slik – Virtualni robot GTBX-100

Dodatne Informacije

Več informacij:
gatebox.ai

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Life Through Steps: slovenska aplikacija, ki motivira ljudi za samoizboljševanje