fbpx

Gladiator 2: to je vse kar vemo o nadaljevanju filma

Foto: imdb.com
Zadnjič posodobljeno: :

Bo po več kot dvajsetih letih prvotnega Gladiatorja sledilo nadaljevanje? Tukaj je vse, kar vemo o izdaji prihajajočega filma Gladiator 2.

Gladiator je zgodovinski film režiserja Ridleyja Scotta, ki prikazuje življenje rimskega generala Maximusa Decimusa Meridiusa, ki je končal v suženjstvu pod sadističnim in zavistnim vladarjem Komodom – ki ga je odigral izvrstni Joaquin Phoenix. Maksim se želi maščevati za smrt svoje družine, ki so jo ubili Komodovi možje, in postane najsrditejši in najbolj priljubljen gladiator v vsem Rimu. To ga pripelje do neizogibnega spopada s svojim smrtnim sovražnikom.

Foto: Imdb.com

Oboževalci in kritiki so film oboževali, saj je prejel kar 12 nominacij za oskarja. Zlati kipec pa je prejel v kategoriji za najboljši film in za najboljšo glavno moško vlogo, ki jo je dobil Russell Crowe.

Kljub vzponom in padcem ter številnim spreminjajočim se konceptom zgodb se zdi, da načrti za drugi del filma še vedno potekajo. O tem, kakšno bo nadaljevanje, ni veliko potrjenega, saj gre zgodba skozi številne ustvarjalne ekipe.

Težava nastane pri pisanju scenarija, saj sta bila v prvem delu priljubljena predvsem glavna protagonista filma (Commodus, Maximus), ki sta na koncu umrla. Prav to je eden od razlogov, kako napisati scenarij.

Prvotni načrt je bil vrnitev glavnih igralcev – kako ne ve nihče, morda v kakšni reinkarnirani obliki. Drugi načrt pa je, da bi zgodba sledila nečaku cesarja Luciusu, ki je bil priča vsem dogodkom in sedaj sledi Maximusovi zapuščini.

V kolikor bo film prišel na filmska platna, se ga seveda veselimo, verjamemo pa da bo težko prekosili prvotni film. Sicer pa počakajmo na scenarij in igralsko zasedbo, morda bomo presenečeni.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!