fbpx

10 lekcij, ki se jih naučite iz razmerja z napačno osebo

Foto: @verakharlamovaphotography / Twenty20
Zadnjič posodobljeno: :

Ni bližnjice do prave osebe. Na poti do nje boste spoznali srčno bolečino. Razočaranja. Nič vas ne bo rešilo pred tem, ne oseba, ne sami. To je življenje. To je pot do prave ljubezni.

Lahko pa vam napačna oseba poda lekcije, ki vas bodo naučile, da čim prej spoznate ali ste v razmerju s pravo ali napačno osebo ter se na takšen način izognete razočaranju in bolečini.

Vsaka izkušnja je pomembna in naj bo še tako boleča, vas nauči pomembnih lekcij, ki jih ne smete ignorirati.

Tukaj je 10 takšnih lekcij, ki se jih lahko naučite z zmenkov z napačno osebo:

1. Cenite svoj čas

Ko ste z napačno osebo, izgubljate veliko časa z ukvarjanjem z njo. Raje se naučite ceniti svoj čas in ga namenite le tistim, ki si to zaslužijo. Čas porabite za vzpostavitev močnega odnosa in spoznavanje, raziskovanje drug drugega. Čas je pomemben in napačne osebe ne bodo cenile pomena vašega časa.

2. Zaupajte svojemu šestemu čutu

Intuicija vam vedno pove, ali je oseba, s katero ste resna ali ne. Problem je, ker se večkrat preprosto odločite, da jo zanemarite in si rišete svoja pričakovanja, neresnične predstave o osebi. Živite v željah in ne v realnosti. Vedno lahko ugotovite, ali ima oseba prave namene. Napačna oseba vas nauči, kako poslušati svojo intuicijo.

3. Nihče ni ves čas zaposlen

Oseba je lahko zelo zaposlena, ima veliko dela, a še ima čas, da sporoči, odgovori, pokliče osebe, do katere ji je mar. Potrudi se najti čas v svojem zapolnjenem urniku, le da je lahko z njo, pa čeprav ne toliko časa, kakor bi si želela.

Bodi z nekom, ki ima vedno čas zate. Foto: Carol Magalhaes / Unsplash

Ko vam nekdo nenehno govori, da je zaposlen – laže. Tudi najbolj zaposlene osebe si bodo vzele čas za žensko/moškega, ki ga resnično ljubijo.

4. Spoznajte svoje meje

Napačna oseba vas uči, kaj lahko in česa ne smete prenašati. Kaj je za vas sprejemljivo in kaj ni. Normalno je, da podzavestno ogrožate svoje standarde, ko vam je nekdo res všeč. Takšna oseba vam pomaga, da vstopite v svojo podzavest in ugotovite, kako daleč ste pripravljeni iti in ali vas jemlje kot nekaj samoumevnega.

5. Razlika med okoliščinami in izgovori

Napačna oseba vas nauči razlikovati med nekom, ki česa ne zmore, ker tega absolutno ne zmore, ali nekom, ki tega ne zmore, ker tega noče. Nekom, ki najde izgovore za vse stvari, ki bi jih z lahkoto naredil, vendar se je odločil, da tega ne stori. Preprosto ne želi potruditi.

6. Besede so lepe, vendar niso dovolj

Napačna oseba lahko reče vse prave stvari, a naredi nič. Verjeli boste vsemu, kar reče, in čakali, da to v resnici naredi, ampak to preprosto ne bo zgodilo. Takšna oseba, si s tem kupi čas, čas, ko vam bo govorila stvari, ki jih ne misli. Le to vas bo naučilo, da počakate na dejanja, namesto da bi verjeli besedam in lažem.

7. Kaj resnično iščete

Včasih se vam zdi, da želite, da določen tip oseb ve, da dejansko ni združljiv z vami. Nikar. Zmenki z napačno osebo vas naučijo točno tega, kar iščete. Z nekom niste zaradi tega, ker “izgleda dobro na papirju”, z njim ste, ker menite, da se lahko povežete na globlji ravni in razvijeta spoštovanje drug drugega.

8. Osebe, ki se jim morate izogibati

Napačna oseba vas uči, da veste, na kakšne vrste oseb morate biti pozorni, in kako se jim izogniti. Izkušnje vam dajo boljšo predstavo o tem, kako te osebe delujejo, in jih boste lahko opazili, preden se čustveno navežete. Ljudje po navadi že zgodaj pokažejo svoje prave barve, le vedeti morate, kaj iskati.

Sreča se riše na tvojem obrazu. Foto: Chermiti Mohamed / Unsplash

9. Odnos bi vas moral osrečevati

Čeprav je sreča širok izraz, vam mora odnos prinesti veselje in tolažbo bolj kot karkoli drugega. Vsekakor vas ne smete biti ves čas žalostni in jezni. Napačna oseba vas nauči, da odidete iz odnosa, če se samo prepirate in se borite za svojo srečo ali če so lepi trenutki le občasni – tako zdrav odnos ne deluje.

10. Kaj si zaslužite

Najpomembnejša lekcija, ki se je naučite, je, da spoznate kaj si zaslužite in kako bi morali z vami ravnati, kdaj se odmakniti od nekoga, ki vam ne ustreza. Zavedati se morate svoje vrednosti!

Na takšen način boste spoznali, kakšen odnos si želite. Si želite odnos, zaradi katerega rastete, in ki je vreden vašega časa, truda? Ali takšnega, zaradi katerega ste ves čas v dvomih? Odgovorim imate le vi!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!