fbpx

Tvoja žalost ni slabost, prej nasprotno!

Foto: Chema Photo / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Tvoja žalost ni slabost. V njeni ranljivosti je moč. Moraš biti ponosen nase, ker si iskren glede svojih čustev, ker jih večina ljudi ne prizna. Ne zavedajo se, da imajo težave in da morajo nekaj narediti, da bi to težavo odpravili.

Na neki nenavaden zapleten način je žalost sreča, saj je pokazatelj, da je treba v življenju nekaj spremeniti. To je bujenje. To je opozorilo, da boš, če boš nadaljeval po tej poti, boš nesrečen.

Prvi korak je, da priznaš, da si želiš sprememb. Želiš biti spet srečen. Želiš se potruditi.

Ne smeš se sramovati svoje žalosti, ker to ne bo odgnalo pravih ljudi. Pravi ljudje ti bodo pomagali premagati težave. Tam bodo zate, ko boš preživljal težke čase. Vedel boš, da nisi sam.

Vedno se bodo našli ljudje, ki težko razumejo tvojo žalost. Ne bodo je razumeli, ker je še niso doživeli. Ti ljudje ne spadajo v tvoje življenje. Njihova negativnost zastruplja tvojo dušo. Reci jim zbogom.

Ne smeš se sramovati svoje žalosti. Ne smeš se počutiti, kot da si sam v svoji bolečini, zaupaj tistim, ki te imajo radi. Ne jokaj v temi. Sam.

V žalosti najdi srečo. Foto: Drew Coffman / Unsplash

A prav tako, ne objavljaj svoje žalosti na družabnih omrežjih. Ne deli podrobnosti o svojem napadu panike zaradi izgubljene priložnosti, ljubezni… ne deli svoje žalosti z njimi.

Čeprav se ti zdi, da si edina oseba, za katero veš, da gre skozi pekel, so okoli tebe ljudje, ki trpijo v tišini. Ni ti treba govoriti o svoji bolečini, če ti povzroča nelagodje. Vendar se moraš opomniti, da nisi edini, ki trpi zaradi te bolečine. Nisi sam.

Ne glede na to, kako te boli, se moraš spomniti, da žalost ne bo trajala večno. Trenutno se ti zdi, da nikoli ne bo bolje. Počutiš se prazno. Brezupno. Nemočno.

Nauči, kako se spoprijeti s svojimi čustvi. Kako spremeniti lažne nasmehe v prave.

Žalost se bo slejkoprej minila in se spremenila v srečo. Žalost ti je pustila dragocene izkušnje za srečo!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!