fbpx

Glasbene novosti tedna #13/2015

Tokratne glasbene novosti resnično prinašajo svežino, saj so nekatere zasedbe na sceni šele kratek čas in zato posledično manj poznane. Toda čas je, da jih bolje spoznamo, kajne?

LION BABE – WONDER WOMAN

Newyorško – britanska naveza Lion Babe, ki jo sestavljata Jillian Hervey in Lucas Goodman je izdala uradni videospot za njun prihajajoči singel Wonder Woman, ki sta ga ustvarila s pomočjo Pharrella Williamsa. Singel bo za nakup in prenos s spleta na voljo od 4. maja 2015 dalje.

BALTHAZAR – BUNKER

Belgijski pop band Balthazar predstavlja video za komad Bunker, ki ga je pod režijsko oko vzel Tom Willems. Novi singel, ki sledi prejšnjemu z naslovom Then What, lahko slišimo tudi na svežem albumu Thin Walls, izdanem 30. marca 2015.

MODEST MOUSE – LAMPSHADES ON FIRE

Ameriški rock band, ki je nastal daljnega leta 1993, je postregel z novim singlom in videospotom Lampshades on Fire. Skladbo najdemo na drugem mestu na 13. marca 2015 izdanem albumu Strangers to Ourselves, ki vsebuje 15 komadov.

THE VAN JETS – TWO TIDES OF ICE

Pripravite se na potovanje v Belgijo in na Nizozemsko, kamor v prihodnjih dneh prihaja belgijski rock band The Van Jets, ki je za ogrevanje pred koncerti v živo izdal glasbeno novost z naslovom Two Tides of Ice. Tu je tudi njena video spremljava.

NOTHING BUT THIEVES – ITCH

Novinci Nothing But Thievs delajo stvari po svoje in zato novosti, sveže kot vroče žemljice, nadvse presenečajo. V njihovi glasbi je čutiti zgodnejše zvoke zasedbe Muse, kanček Radioheadov in vokalni spominek poznega Jeffa Buxkleyja. Presodite sami. Tu je njihov komad Itch, ki ga bomo našli na njihovem kratkometražnem albumu Graveyard Whistling, ki bo izšel 21. J+ulija 2015.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.