fbpx

GoCube: rubikova kocka, kakršne do zdaj še niste poznali

GoCube

Rubikova kocka že od leta 1974 navdušuje ljudi po celem svetu. Izraelsko podjetje Particula se je odločilo, da ponovno obudi nostalgijo in lansira posebno kocko z modernističnim pridihom.

GoCube je 3D-rubikova kocka, pri proizvodnji katere so se ustvarjalci uporabili digitalizacijo. Opremljena je s senzorji, ki zaznajo in izmerijo aktivnost uporabnika in položaj kocke. Izdelek deluje v kombinaciji z aplikacijo, ki ji kocka v hipu posreduje vse pomembne informacije. Med drugim boste lahko uživali tudi ob prikazovanju svojih gibov v resničnem času.

Senzorji vam bodo priskrbeli podatke o obratih na sekundo, številu potez, času za reševanje … Sistem je prav tako sposoben izslediti in posneti vsak premik ob reševanju kocke. Uporabnikom tako omogoča, da svoje delo podrobno analizirajo in odkrijejo pomanjkljivosti, ki jih je treba izboljšati.

Sestavljavci kock bodo lahko uživali ob igranju v različnih načinih, ob tem pa se bo v sklopu tekmovanj mogoče meriti z ljudmi iz vseh koncev sveta.

Projekt je na spletni strani Kickstarter požel veliko navdušenja. Čeprav je bil denarni cilj postavljen pri 25.000 dolarjih, so proizvajalci prejeli že več kot 750.000 dolarjev podpore. Svoj GoCube lahko prednaročite že danes. Zanj boste morali odšteti 69 dolarjev oziroma 60 evrov, prejeli pa ga boste predvidoma marca naslednje leto.

Galerija – Rubikova kocka GoCube

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!