fbpx

Google Glass: Google 19. januarja ustavil prodajo pametnih očal

Google Glass so Googlova pametna očala z negotovo prihodnostjo. Mešanje navidezne resničnosti in resničnosti je bila očitno (vsaj za zdaj) le navidezna resničnost za Googlova revolucionarna očala Google Glass, saj od danes naprej niso več v prodaji. Kar pa ne pomeni, da je njihova prihodnost zapečatena. Pametna očala dajejo prostor novi različici (kdaj pride še ni znano), ki bo odpravila vse pomanjkljivosti prve - "švoh" baterijo, nedodelan zaslon, slabo zvočno podporo in nedostopno ceno.

Google Glass, Googlova pametna očala od 19. januarja niso več dostopna na trgu oziroma ni mogoče kupiti prvotne različice Googlovih pametnih očal Google Glass.  A v rokah Googlovega raziskovalnega laboratorija Google X in pod budnim očesom Tonyja Fadella, botra iPoda in generalnega direktorja Nesta (izdeluje domače senzorje), ki ga je nedavno kupil prav Google, se kanijo vrniti, boljše in odločene ostati. To bodo skušale doseči prek tehničnih izboljšav in drugačnega pristopa, ki bo javnost dlje časa pustil v negotovosti, tako da ni pričakovati še enega eksperimentalnega programa.

PREBERITE ŠE: Google Glass – Googlove oči

Pa-pa prvotna različica Googlovih pametnih očal.
Pa-pa prvotna različica Googlovih pametnih očal.

PREBERITE ŠE: Roger Federer in njegov pogled skozi Google Glass

Čeprav se je leta 2013 zdelo, da smo na robu tehnološke (r)evolucije, pa se je imetnike kmalu prijel vzdevek ”Glassholes”, kar pove vse o tem, kaj si večina misli o teh večpredstavnostnih očalih. Zdaj bodo stvari kot rečeno pri Googlu pripravljali za tesno zaprtimi vrati in verjetno bo naslednja faza tisto, kar smo pričakovali že leta 2013 in kar bo dostopno tudi širši javnosti (jasno z vsemi priboljški originala, kot je omogočanje snemanja filmov, zajem fotografij, povezava s spletom, dostop do e-pošte in stvarmi, ki jih ponuja računalnik). O tem čemer pričajo tudi pogovori med Googlom in oblikovalskim podjetjem Luxottica, ki se med drugim podpisuje pod očala Ray-Ban in Vogue. Upamo, da bodo Google Glass pametna očala le postala resničnost, morda v kakšni drugi obliki.

Dodatne Informacije

Več informacij o očalih:
www.google.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!