fbpx

Goričke iže: luksuzne vintage hiške v čudoviti naravi Prekmurja

V neokrnjeni naravi v osrčju Križevcev v Prekmurju stojijo tri prelepe goričke hiške: Indašnja, Velbana in Konopljina iža. Navdih zanje je bil način gradnje “kot nekoč”, obnova z naravnimi materiali in pa uporaba inovativnih materialov, kot je na primer konoplja. Poleg svoje izvirnosti vam ponujajo še edinstven wellness v hrastovem sodu, poleti pa tudi bazen, kjer se lahko prijetno ohladite.

Apartmaji Goričke iže so vsekakor primerni za vse, ki želite pobegniti drvečemu tempu vsakdana v svet miru, lepote tišine in prelepe narave. Edinstvene hiške, zgrajene z veliko ljubezni, truda in potrpljenja, vam ponujajo pogled na vrt, zelenje, pokrajino, gozd, gore, podeželje ter vabijo na doživetja kulinarike ter naravno-kulturnih znamenitosti Goričkega. Goriške iže ponujajo tudi wellness. Namakate se lahko v jacuzziju ob gozdu, se odpravite v edinstveno savno iz hrastovega soda z raznobarvno osvetlitvijo, ki se nastavlja z daljincem, v poletnih mesecih pa se lahko ohladite v bazenu.

Edinstven wellness ob Goričkih ižah
Edinstven wellness ob Goričkih ižah
Bazen ob Goričkih ižah
Bazen ob Goričkih ižah

Indašnja je tradicionalna prekmurska hiša, obnovljena z naravnimi materiali, ki so jih predniki uporabljali nekoč. Primerna je za osem ljudi, saj sta na podstrešju še dve ležišči. V lončeni peči lahko preizkusite vaše sposobnosti kurjenja na drva in nato uživate na pogledu na ogenj ter prijetno toploto, ki jo izžareva. Hiša ima popolno opremljeno kuhinjo, edinstveno kopalnico s tušem, dnevno sobo, ki vsebuje avtentično starinsko pohištvo, kot tudi spalnico z eno zakonsko posteljo ter eno enojno posteljo. Zunaj hiške v neposredni bližini vas čakata tudi savna in jacuzzi, v poletnih mesecih še bazen.

V iži Velbana se preteklost sreča s sedanjostjo. Hiška leži na sredi kompleksa, pred njo pa je plavalni bazen. Zgrajena je iz ročno narejenih opečnih zidakov in izolirana z naravnimi materiali. To dopolnjujejo velika lesena okna in lončena krušna peč. Hiša ponuja spalnico z rustikalnim pohištvom, kopalnico s kadjo, kuhinjo z edinstvenim delovnim pultom, dnevno sobo z velbanim stropom ter veliko teraso z pogledom na bazen.

Konopljina iža je hiška, ki kliče po pozornosti že zaradi svoje arhitekturne zasnove, načina gradnje iz konoplje in naravnih materialov ter edinstveni notranji razporeditvi. Hiša je zaradi sten iz konoplje odporna na požar, uravnava idealno vlažnost v prostoru skozi vso leto in omejuje elektromagnetno sevanje. Ko pridete v hiško, najprej zagledate stopnice, ki vodijo do postelje v galeriji, od koder je pogled skozi stekleno steno usmerjen naravnost v nebo, ponoči pa v zvezde. Tukaj so še popolnoma opremljena kuhinja, prekrasna edinstvena kopalnica s tušem in dnevna sobo z raztegljivim kavčem. Hiša prav tako ponuja uporabo bazena, jacuzzija in savne.

To je izvrstna točka za raziskovanje Prekmurja na različne načine, še posebej s kolesom. Odpravite se lahko na primer do Slatinskega vrelca, izvira mineralne vode v Nuskovi, ali pa na okušanje kulinaričnih dobrot Goričkega.

Dodatne Informacije

Rezervacija:
booking.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!