Gostilnica: Fany & Mary – dišeče pice in osvežujoče pivo pod krošnjami ob reki

Med reko Ljubljanico in krošnjami dreves se po Petkovškovem nabrežju vije mamljiv vonj, ki vabi na dišečo opoldansko kavo ali nasitno pomladno kosilo. K čemur pri ljubki gostilnici Fany & Mary stremijo vsi, sta strast in dobra volja, zaradi katerih je treba tu zares zajeti polno žlico.

Za Fany & Mary, zanimivim imenom gostilnice na obrežju Ljubljanice v samem centru prestolnice, ne stoji nikakršna posebna ali izmišljena zgodba. Hiša sredi razposajenega mestnega vrveža preprosto in z navdihom vabi na najboljšo kavo v mestu, najbolj ohlajeno in okusno pivo ter domače napitke, z odprtimi rokami pa nas sprejmejo med pestro ponudbo omamno dišečih pic in vabljivih sočnih hamburgerjev. »Kmalu našemu asortimanu dodamo še poletne dobrote, ki nas bodo spremljale čez poletje,« obljubljajo pri Fany & Mary in dodajajo, da bodo na svojem vrtu pod zelenimi krošnjami poskrbeli za BBQ dogodke, ki jih bodo pospremili z nastopi domačih glasbenih izvajalcev.

PREBERITE ŠE: Gostilnica in kavarnica Toscana: Fuzija mediteranskih okusov

Ljubka  Fany & Mary – strast za prste obliznit.
Ljubka Fany & Mary – strast za prste obliznit.

Seveda smo na dobro jedačo vabljeni že zjutraj, ko nam bo nasmejano osebje postreglo s toastom, za kosilo ali večerjo pa priporočajo pico Mozzarela di Bufala, Classic Burger z originalnim govejim Salisbury steakom ali Cesar solato z jajčnim prelivom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najboljše restavracije v Sloveniji 2021 (Gault&Millau)