Gucci ni več najbolj priljubljena modna znamka. Kdo jo prehitel?

Kdo je prehitel italijansko modno hišo?

Štirikrat letno na globalni platformi Lyst objavijo svoj seznam The Lyst Index, ki prinaša najbolj priljubljene svetovne modne znamke, pri katerih upoštevajo več dejavnikov: kupovalne navade potrošnikov, rast in udejstvovanje blagovne znamke …

Zdaj so predstavili svoje podatke za tretje četrtletje letošnjega leta, lestvica pa se je spremenila. Italijanska modna hiša je tako s prvega mesta padla na tretje, krono pa ji je vzel superpriljubljena znamka Off-White. Med top 5 so prišli še Balenciaga, Versace in Prada, prvič v zgodovini pa se je med top 20 uvrstila tudi znamka Bottega Veneta, ki se je povzpela za kar 21 mest. Razlog za ta nenadni uspeh pri Lystu pripisujejo novemu kreativnemu direktorju, Danielu Leeju. Velik uspeh si lahko pripiše tudi francoska znamka Jacquemus, ki sicer še ni med top 20, a je prilezla kar 37 mest višje. Pomemben napredek sta dosegla tudi Alexander McQueen in Loewe, ki sta se prav to uvrstila med top 20 najmočnejših blagovnih znamk na svetu. Celotno poročilo najdete na lyst.com.

Galerija: najbolj priljubljeni ženski izdelki

Galerija: najbolj priljubljeni moški izdelki

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!