fbpx

Top 5 načinov, kako očistiš zanemarjene bele superge

Predstavljamo ti top 5 načinov, kako očistiš umazane ali zanemarjene bele suprege, da bodo kot nove!

Skoraj vsakdo lahko nekje v svoji omari, ali pa kar v predsobi, najde vsaj en par belih superg, ki že kar nekaj časa niso več zares bele. Bele superge so sicer ene od najboljših, saj dobro pristojijo k skoraj vsakemu outfitu. Ko pa so videti kot da nas je nekdo večkrat pohodil z blatnimi čevlji, tega ne moremo več trditi. Zato vam predstavljamo top 5 načinov, kako očistiš svoje najljubše bele superge, da bodo spet videti kot nove.

Če ste se tega opravila želeli lotit na najlažji način in superge enostavno vreči v pralni stroj, morate biti pri tem previdni. Določene so namreč narejene iz materialov, ki jih lahko pralni stroj za vedno poškoduje ali pa jim začne odstopati lepilo. Za vas smo spodaj pripravili nekaj drugih načinov čiščenja belih superg in pa tudi nasvete, kako jih pravilno prati v stroju.

S temi triki bodo tvoje stare bele superge kot nove.
S temi triki bodo tvoje stare bele superge kot nove.

UPORABITE BELI LAK ZA NOHTE

Če se vam na supergah začnejo pojavljati razne razpoke in v njih trdovratne umazanije, vam tudi pralni stroj ne bo pomagal. Čisto preprosti trik je uporaba belega laka za nohte, ki ga nanesete na odrgnine in pustite, da se posuši. Po tem bi poškodbe morale biti skoraj nevidne.

UPORABITE KIS

Vsaka dobra gospodinja ve, da kis tako v solati, kakor pri čiščenju, dela čudeže. Na krpo nanesite nekaj poljubnega kisa in z njim zdrgnite superge ter tako odstranite še najbolj trdovratne madeže. Čevlje po tem obrišite še z drugo vlažno krpo, da omilite vonj, ki ga pusti kis.

UPORABITE ZOBNO ŠČETKO

Na supergah je veliko predelov, ki jih s krpo zelo težko dosežemo. Tukaj nam lahko na pomoč priskoči zobna ščetka. Namočite jo v toplo vodo z milom in skrtačite umazanijo iz vaših najljubših belih čevljev.

Bele superge lahko čistite s ščetko, pa tudi s kisom.
Bele superge lahko čistite s ščetko, pa tudi s kisom.

OČISTITE JIH S TOPLO VODO

Alternativa pranju v pralnem stroju je ročno pranje s toplo vodo in nežnim milom. Tako bodo superge manj namočene, manj je možnosti, da se poškodujejo, in prej se bodo posušile. Takoj po pranju jih čim bolje obrišite z brisačo nato pa jih postavite na zrak, da se čim prej posušijo, ne nastavljajte pa jih soncu.

UPORABITE BELILO

Čevlje lahko pobelite tudi z belilom, ampak poskrbite, da ga dovolj razredčite. Okvirno priporočilo je da ga zmešate v razmerju 1:5, kjer je več vode. Staro zobno ščetko namočite v raztopino in nežno zdrgnite čevlje. Po koncu jih sperite s toplo vodo in posušite po istem postopku kot je opisano zgoraj.

ČIŠČENJE SUPERG V PRALNEM STROJU

Je sicer najlažji način, da bodo bele superge zopet zasijale kot nove, a na spodnja navodila morate biti vedno pozorni!

  • Superge najprej predpripravite. To pomeni, da dele iz gume očistite, hkrati pa s krpo nanesete pralni prašek tudi na preostali del superge in pustite dobre pol ure, da učinkuje.
  • Superge obvezno perite s starimi belimi brisačami: na par superge nujno uporabite dve veliki stari beli brisači. Slednji bosta delovali kot krpi, ki bosta uspešno očistili bele superge.
  • Ne uporabljajte mehčalca.
  • Izberi program s 30 stopinjami in nikakor ne višje temperature.
  • Ne uporabljajte sušilnega stroja.
  • Predpranje uporabite le pri zelo umazanih supergah.
  • V oprane superge zatlačite star časopisni papir in jih dajte sušiti na običajno mesto. Nikar jih ne sušite na radiatorju ali drugem viru toplote.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!