Halloween – kostumi za noč čarovnic, ki so jih nosili nekoč

Kostumi za noč čarovnic nekoč

Bliža se noč čarovnic oz. Halloween, kar pomeni, da bodo ulice ponovno zavzeli otroci in mladina v raznoraznih kostumih. Ameriški običaj, ki se je dodobra prijel tudi v Sloveniji, ima izvor v keltskih običajih. Kelti so si nadeli strah vzbujajoče maske, da bi jih zli duhovi zamenjali za duhove in jih pustili pri miru. Danes je noč čarovnic komercialno zanimiv praznik, ki je prerastel v svetovni fenomen. Ljudje se oblačijo v raznorazne kostume in maske, a če mislite, da so nekatere današnje oprave strašljive, potem še niste videli, kako so se za Halloween oblačili nekoč! Ti kostumi vam bodo povzročili nočne more!

Že razmišljate, kaj boste nosili za noč čarovnic oz. Halloween, kot je angleški izraz za praznik na 31. oktober. Preoblačenje v različne kostume ima dolgo brado in sega vse tja do starih Keltov, ki so se branili pred mrtvimi dušami. Danes na ta dan v maskah otroci hodijo od hiše do hiše, da bi dobili nekaj sladkarij, podobno kot to v naših krajih počnejo otroci v času pusta. Pust in Halloween se s tega vidika razlikujeta predvsem po izrezovanju buč.

PREBERITE ŠE:

Bi se ga ustrašili?
Bi se ga ustrašili?

Danes na ulicah za noč čarovnic srečujemo raznorazne kostume, nekoč pa so se preoblačili predvsem v čarovnice, duhove in pošasti. Oprave so bile nekoč mnogo manj prijazne kot danes, ko je bila bolj kot strašnost v ospredju izvirnost kostuma.

Galerija – Halloween – kostumi za noč čarovnic, ki so jih nosili nekoč:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!