Hčerko potiskal v otroškem vozičku in dobil polmaraton

Polmaraton dobil kljub temu, da je pred seboj potiskal hčerko v otroškem vozičku

Vadba z otroškimi vozički ni več nič novega. Tekaški oz. jogging otroški vozički so vse bolj priljubljeni in so idealna rešitev za starše, ki se želijo ukvarjati s športom tudi, ko imajo doma dojenčka. Eden takih je Calum Neff, navdušen tekač, ki pa je šel še korak dlje. S svojo enajstmesečno hčerko v vozičku se je udeležil polmaratona in zmagal. In to s časom, ki bi mu ga zavidal vsak resen maratonec.

31-letnemu Calumu Neffu je uspel izjemen podvig. Dobil je polmaraton v mestu Katy (Teksas, ZDA). Že to je samo po sebi izjemen dosežek, a pri tem je treba dodati, da je zagrizeni tekač zmagal, čeprav je pred seboj v 9-kilogramskem otroškem vozičku potiskal svojo 11-mesečno devet kilogramov težko hčerkico Holland. Ob tem je postavil še izjemen čas, ob katerem se lahko skrije tudi marsikateri odličen rekreativni tekač. Ciljno črto je namreč prečkal s časom 1 ure 11 minut in 27 sekund. S tem je postavil tudi Guinnessov rekord v kategoriji teka z vozički, rekordno znamko pa je popravil za več kot minuti (prejšnji najboljši čas je bil 1 ura 13 minut in 50 sekund).

PREBERITE ŠE: Mangalica: prašič, ki je videti kot ovca in se vede kot pes

Calum Neff na delu.
Calum Neff na delu.

Naravnost izjemno je bilo ta dan deliti z mojo najmlajšo hčerko,” je dejal Calum in nadaljeval, da njegov dosežek dokazuje, ”da je resnično vse mogoče in da biti oče in hoditi v službo še ne pomeni, da se moraš odpovedati svojim sanjam in hobijem”.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!