fbpx

Hennessey Venom F5 Revolution – dirkalna steza je njegov dom

Super dirkalnik

Foto: Hennessey Venom

Pripravite se premakniti meje zmogljivosti s Hennessey Venom F5 Revolution, osredotočenim na stezo. Ta divja cestna zver zagotavlja 1.355 kW (1.817 konjskih moči) čiste moči in 1.617 Nm (1.193 funtov-čevljev) navora, vse skupaj pa tehta vitkih 1.360 kg (3.000 funtov). Od aerodinamičnih izboljšav do nadgrajenega vzmetenja in telemetričnega sistema na stezi je F5 Revolution zasnovan za prevlado na stezi. Ne zamudite priložnosti, da se pridružite revoluciji – proizvedenih bo samo 24 enot, ki gredo izjemno hitro! Za zbiratelje!

Predstavljamo novo Hennessey Venom F5 Revolution: zver, osredotočena na stezo, ki je bila preoblikovana za največjo zmogljivost in vodljivost. To dobite v omejeni izdaji poganja Hennesseyjev 6,6-litrski motor “Fury” V8 z dvojnim turbopolnilnikom, ki proizvede impresivnih 1.355 kW (1.817 konjskih moči) in 1.617 Nm (1.193 funtov-čevljev) navora. Vendar ne gre samo za surovo moč – F5 Revolution je tudi najlažji v družini Venom F5, saj tehta manj kot 1360 kg (3000 funtov).

Foto: Hennessey Venom
Foto: Hennessey Venom
Foto: Hennessey Venom

Hennessey je močno izboljšal aerodinamiko in vzmetenje avtomobila, da bi F5 Revolution pridobil konkurenčno prednost. Veliko nastavljivo zadnje krilo s končnimi ploščami zagotavlja več kot 362 kg (800 lbs) tlačne sile pri 300 km/h (186 mph), kar se poveča na neverjetnih 635 kg (1400 lbs) pri 400 km/h (249 mph). Večji sprednji razdelilnik in zadnji difuzor pomagata pri usmerjanju zračnega toka, medtem ko potapljaške ravnine na sprednji plošči zagotavljajo oprijem za boljši zavoj. Na strehi nameščena zajemalka za dovod zraka napaja prostor motorja z veliko hladnega zraka.

Vzmetenje F5 Revolution je bilo nadgrajeno z nastavitvijo dvojnih vodil in bolj agresivnimi nastavitvami poravnave, skupaj z nastavljivimi blažilniki za enostavno umerjanje ob stezi. Večja platišča iz lahke zlitine zagotavljajo večjo naležno ploskev za izboljšano zmožnost zavijanja in ustavljanja. Telemetrični sistem na progi pa omogoča spremljanje časov krogov v realnem času, razcepov, G-sil v ovinkih in več.

Vendar ne čakajte predolgo, da naredite svojo potezo – Hennessey proizvaja samo 24 enot F5 Revolution in z začetno ceno 2.241.826 € (približno 2,7 milijona $) in številni so bili že razgrabljeni. Ne zamudite priložnosti, da sedete za volan te zveri, ki dominira na stezah. Pripravite se na revolucijo svoje vozne izkušnje s Hennessey Venom F5 Revolution.

Dodatne Informacije

venomgt.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.