fbpx

Hiša Mondrian: nastanitev opremljena po navdihu slovitega slikarskega mojstra

Piet Mondrian

Foto: Booking.com

Iščete nekaj drugačnega? Nekaj posebnega? Potem vam bo brez dvoma všeč nepredvidljiva hiša Mondrian.

V Vodnjanu se skriva nadvse zanimiva hišica, katere opremo je navdahnil sloviti slikar Piet Mondrian. V njegovih delih prevladuje igra osnovnih barv, rdeče, črne, modre in rumene, kar se odraža tudi v nastanitvi, poimenovani po slovitem Nizozemcu. Že takoj po prihodu vam bo postalo jasno, da se tej barvni paleti ne boste uspeli izogniti niti na stranišču.

V pritličju se nahaja manjši dnevni prostor z jedilnico in polno opremljeno kuhinjo (pomivalni stroj, mikrovalovna pečica in avtomat za kavo), vse v barvah slovitega Mondriana. Po velikih stopnicah se povzpnete v prvo nadstropje, kjer sta locirani dve spalnici, ena z zakonsko, druga z dvema enojnima posteljama.

Če se želite odpočiti od intenzivne barvne kombinacije posedite na terasi, ki se razgleduje na zasebni bazen. Manjši vrt namreč nudi veliko mero zasebnosti, zato je kot nalašč za prirejanje piknikov. Le kratka vožnja vas loči od istrskih mest, ko so Pula, Rovinj in Poreč, v okolici pa najdete odlične točke za jadranje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!