Hiter skok v prihodnost: Novi Hyundai Santa Fee (2021)

Hyundai Santa Fee 2021
Zadnjič posodobljeno: :

Hyundai Santa Fee je stalnica na evropskih cestah že od leta 2001 in tudi eden najbolj uspešnih predstavnikov segmenta D - SUV. Po predstavitvi zadnje generacije leta 2018, Hyundai tokrat ne le osvežuje, temveč temeljito prenavlja svojo uspešnico že po dobrih dveh letih. Hkrati jo postavlja na povsem novo platrofmo, ki bo omogočila hibridizacijo in elektrifikacijo.

Hyundai Santa Fee je prodajni adut globalnega proizvajalca in ker časi silijo proizvajalce v večje korake in temeljitejše spremembe pogonskih sklopov je nova generacija postavljena na novo platformo, ki bo omogočala hibridizacijo ter elektrifikacijo. Tako je pod pločevino veliko novega oziroma je novo praktično vse v primerjavi s sedanjo generacijo.

Tokratni popravek ni le kozmetične narave! / Hyundai Santa Fee
Tokratni popravek ni le kozmetične narave! / Hyundai Santa Fee

Spremenjena je seveda zunanjost, kjer bo za modelno leto 2021 Santa Fe dobil širšo in drznejšo prednjo rešetko. Razdeljeni žarometi imajo nov videz in vključujejo preoblikovane dnevne LED luči v obliki črke T. V celoti je avtomobil doživel tako imenovano oblikovno “peglanje” in posodabljanje. Vključno z 20” platišči, ki so na novo oblikovana.

Hyundai nekoliko še vedno skriva tehnične specifikacije vozila in številke. Vemo pa, da so v notranjosti storili mnogo, tudi z namenom pridobivanja prostora v zadku vozila in sami notranjosti. Slednja je doživela malenkostne spremembe na sredinski konzoli, vendar avtomobil ni drastično drugačen. Opaziti je na primer izbirnik načina vožnje, ki ga prej v tej obliki Santa Fee ni ponujal. Digitalizirani so tudi števci, kar je “upgrade” v primerjavi s prejšnjo generacijo.

Hyundai Santa Fe leta 2021 bo v Evropi naprodaj v letošnjem septembru, podrobnosti o motorjih pa bodo razkrite bližje njegovi tržni predstavitvi.

Galerija slik: Hyundai Santa Fee

Dodatne Informacije

Več informacij:
hyundai.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Stara duša na čisto energijo: Zero Labs razkriva električnega klasika Land Rover