Hitrostni spust s padalom, ob katerem boste zadrževali dih

Speedflying

To je eden od najbolj adrenalinskih posnetkov, ki ste jih videli v zadnjih mesecih. Ko pomislimo na švicarske Alpe in Alpe nasploh, nas večina najprej pomisli na smučanje, pohodništvo in gorništvo, a ne Jamie Lee. Zanj so Alpe naraven adrenalinski park. Oglejte si njegov vratolomen hitrostni spust s padalom mimo ledenikov, kanjonov in pečin, ob katerem vam bo srce padlo v hlače.

Če mislite, da so skoki BASE najbolj adrenalinska vrsta športa v zraku, potem še niste spoznali speedflyinga, razmerama mladega športa, t. i. hitrostnega spusta s padalom.

Ne poskušajte tega sami doma!
Ne poskušajte tega sami doma!

Jamie Lee nam je s svojim vratolomnim spustom v švicarskih Alpah, pri katerem je skoraj oplazil tla, pokazal, kaj pomeni adrenalinska vožnja s posebnim padalom, imenovanim speedwing, in česa definitivno ne smete početi, če cenite svoje življenje. Posnetek je nastal z GoProjevo kamero HERO4.

PREBERITE ŠE: The Flying Frenchies – surfanje po jeklenici na ekstremni višini

Speedflying je nekakšna subkultura jadralnega padalstva in skokov BASE, ki se je rodila v Franciji in danes velja za čisto resen ekstremni šport, s tekmovanju, sponzorji in vsem, kar sodi zraven.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tu je zlata vreden trik, ki v 5 minutah ohladi steklenico ali pločevinko!