fbpx

Honda Civic Type R: poslednji ples divjega oktana

Foto: Honda

Z novim Civicom Type R se Honda poslavlja od divjega stila svojega predhodnika, saj je v veliki meri odpravila lažne zračnike in ultra-agresiven dizajn. To je hkrati dobra in slaba novica, saj bodo nekateri cenili občutno večjo umirjenost videza, medtem ko bi drugi raje želeli, da bi se agresivna oblika modelske oznake FK8 ohrani in razvije v nekaj novega. Primerljivo ekstravagantnega in divjega. Tudi če je opremljen z športnimi nadgradnjami Honda Access, je prenovljena Honda Civic Type R še vedno videti razmeroma krotko v primerjavi s svojo divjo predhodnico.

Civic Type R generacije so predstavili kar na dirkališču Fuji med prvenstvom Super GT 2022. Za “predstavitveno barvo so izbrali Sonic Grey Pearl. Je pa imela vroča kombilimuzina na slikah, ogromni zadnji spojler “Honda Access” iz ogljikovih vlaken, pokrovi stranskih ogledal pa so bili pobarvani z rdečo barvo.

Foto: Honda

Kljub javni predstavitvi Honda Civic Type R, Honda še vedno ni uradno razkrila tehničnih specifikacij. Poročila z domačega trga trdijo, da 2,0-litrski bencinski motor s turbinskim polnjenjem proizvede dodatnih 10 konjskih moči in 20 njutonmetrov navora več v primerjavi z modelom, ki ga nadomešča. Tako pogon prenese na asfalt 326 konjev (243 kilovatov) in 420 njutonmetrov navora. Honda Civic Type R 2022 se bo prodajala izključno kot petvratno kombilimuzina s pogonom na prednji kolesni par in ročnim menjalnikom. Vse podrobnosti bodo razkrite bližje lansiranju to jesen, vendar prve evropske dostave ne pričakujemo začetka leta 2023.

Dodatne Informacije

honda.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!