Hondina najhitrejša kosilnica na svetu zmore 187 km/h

Honda je znova presenetila in po vsej verjetnosti postavila nov Guinness World Record za najhitrejšo kosilnico na svetu. Honda Mean Mower je dosegla 187 km/h povprečne hitrosti (116.57mph) in popravila star rekord za kar 47 km/h.

Seveda ne gre za običajno kosilnico, ki jo lahko kupite pri ponudnikih tovrstne opreme, temveč za močno predelano različico, ki temelji na Hondinem HF2620 “Lawn Tractor”, ki so ga seveda temeljito predelali z namenom postavitve sicer popolnoma nesmislnega rekorda. Motorno srce te kosilnice predstavlja 1.0l motor Honda VRT, s 6 stopenjskim menjalnikom ter posebnim Scorpion izpušnim sistemom. Več podatkov nažalost ni znano.

Kljub vsej predelavi, pa je pomembno, da tale kosilnica zares kosi kar je pogoj Guinness World Record za to kategorijo postavitve novega rekorda. Za košnjo uporablja dvoje elektro motorjev in nitko, ki se vrti s 4000 obrati v minuti. Tako lahko kosi travo, do 30 km/h na uro, kar je več kot dvojna hitrost običajnega modela HF2620 mower.

Zanimivo podiranje rekorda je izvedla IDIADA – hiša za testiranje v Španiji. Zaradi kompleksnih pravil, pa rezultat, še ni uradno potrjen.

Fotografije iz testiranja in postavitve morebitnega novega rekodra

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Skydrive SD-03: Leteči taksi