House Inside a Rock: luksuzno življenje v skali

To se zgodi, ko antično arhitekturo združite z modernim časom – predstavljamo vam koncept edinstvenega bivališča House Inside a Rock.

Šanghajski arhitekt Amey Kandalgaonkar je navdih za hišo, ki jo je poimenoval House Inside a Rock, našel pri savdskoarabski grobnici Mada’in Saleh – arheološko najdišče iz obdobja Nabatejskega kraljestva (1. stoletje) slovi po tem, da je v celoti vklesano v peščeni kamen.

Kandalgaonkar je zasnoval modernejšo različico edinstvenega doma – bivališče ne bi bilo dobesedno vklesano v skalo, temveč bi pri gradnji uporabljali betonske plošče, ki predstavljajo ogrodje bivalnega prostora. Arhitekt poudarja, da bi pri gradnje takšne hiše moral uporabiti preproste oblike sestavnih delov zgradbe, s katerimi bi dosegel vizualno ravnovesje.

Sicer je s pomočjo programske opreme za 3D-načrtovanje je najprej oblikoval skalo, nato pa vanjo vstavil še hišo. Na Instagramu je milijarde že pozval k temu, da s skupnimi moči zgradijo zgradbo, ki je zaenkrat samo še koncept. Ali imate dovolj denarja, da podprete Ameyev projekt?

View this post on Instagram

House inside a rock The context of this project is inspired from #madainsaleh rock cut architecture in Saudi Arabia. Creating the rock in 3d was super fun and turned out better than I expected…Experience of living in such a house would be quite surreal. Any billionaires out there interested in building this? 🙂 #modernistarchitecture #modernhouse #brutgroup #rockhouse #deserthouse #cliffhouse #desertarchitecture #brutalist #brutalism #brutalistarchitecture #concreate #concrete #concretedesign #concreteart #concretearchitecture #concretehouse #octanerender #3d #gfx #cgi #thebartlett #digitalarchitecture #dezeen #archdaily #designboom

A post shared by Amey Kandalgaonkar (@ameyzing_architect) on

Galerija: Drugi Ameyevi odštekani koncepti bivanja

Dodatne Informacije

Več informacij:
instagram.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Moderna hiša Benahavís v Malagi odlično izkorišča svoj teren