fbpx

HP Omen X – nahrbtnik, ki je tudi računalnik

Nahrbtnik računalnik

Leto 2016 je leto navidezne resničnosti. Kdor bo zaspal danes, se mu v prihodnosti ne piše nič dobrega, morda celo usoda Nokie. Zato tehnološke znamke kar tekmujejo, katera bo več prispevala k razvoju VR-tehnologije. HP je nedavno predstavil linijo gaming računalnikov Omen, tej pa se bo kmalu pridružil računalnik HP Omen X, ki je tudi nahrbtnik.

Kmalu za prenos računalnika ne boste več potrebovali posebnega nahrbtnika/torbe za prenosnik, saj bodo računalniki in nahrbtniki postali eno. Nekaj takega ima v ”paci” tudi HP (svoje kujejo tudi druge znamke; glej video), ki pripravlja PC Omen X, računalnik nahrbtnik, ki bo zagotavljal popolno svobodo pri gibanju in uporabi izdelkov za navidezno resničnost, ki so v veliki meri odvisni prav od zmogljivih računalnikov.

PREBERITE ŠE: Televizorji Philips AmbiLux – eksplozija barv sredi dnevne sobe


HP Omen X bo zlahka prenašal zahteve VR-tehnologije (do tri ure na polnjenje), saj naj bi bil opremljen s procesorjem Intel Core i5/Core i7, ki mu bosta pomagala grafična kartica Nvidia GeForce GTX 970 in (do) 32 GB sistemskega pomnilnika. Lahek zalogaj naj bi bil tudi za vašo hrbtenico, saj bo tehtal vsega 4,5 kilograma. Tovrstni računalnik v praksi pomeni, da uporabniki očal za navidezno resničnost, kot so HTC Vive, Oculus Rift in podobne VR-naprave, ne bodo več priklenjeni na osebni računalnik!

Dodatne Informacije

Več informacij:
www8.hp.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!