HP ZBook Studio in Create: nova prenosnika za ustvarjalce ciljata na sam vrh!

Medtem ko Apple že dolgo postavlja standarde v segmentu računalnikov za profesionalno ustvarjalno delo, so se pri HP-ju odločili, da kalifornijskemu tehnološkemu gigantu prav v tem segmentu vzamejo krono. Tukaj sta HP Zbook Studio in HP Zbook Create.

HP ZBook Create in Studio sta bolj ali manj enaka prenosnika, le da Studio ponuja grafično kartico NVIDIA Quadro (do Quadro RTX 5000), medtem ko je model Create “obtičal” z grafično kartico RTX 2080 Super. Oba imata sicer gonilnike NVIDIA Studio. HP še ni izda vseh specifikacij, vendar vemo, da sta na voljo procesorja Core i9 in Xeon CPU.

HP ZBook Create in Studio
HP ZBook Create in Studio

Oba modela vsebujeta HP-jev revolucionarni profesionalni zaslon DreamColor, ki se ponaša z več kot milijardo barv in vgrajenim samonastavljivim kolorimetrom. Na voljo je zaslon UHD DreamColor HDR-400, primeren za delo z barvno lestvico Pantone. Tisti, ki bi potrebovali še večji kontrast, imajo na voljo zaslon OLED-zaslon HDR-500, ki ima prav tako UHD-ločljivost. Vgrajena sta tudi avdio sistem Bang & Olufsen in tehnologija hlajenja Vapor Chamber (učinkoviteje in tišje hlajenje za visokozmogljive grafične kartice). Vse skupaj je zapakirano v lahko aluminjasto ohišje, ki nudi petkratno odpornost proti praskam, s čimer ti prenosniki ustrezajo standardu MIL-STDD 810G (gre za standard ameriške vojske in načeloma pomeni, da je naprava, ki je prestala 29 različnih testov, pripravljena za teren ali celo za uporabo v spopadu).

HP ZBook Create in Studio
HP ZBook Create in Studio

Oba nova prenosnika ZbBook imata možnost tipkovnice Z Command, ki replicira funkcije in bližnjice, ki so sicer značilne za Applove naprave. Celo s temi navdušujočimi zmogljivostmi bosta prenosnika Zbook Studio in Create 17 ur in pol delovala le na bateriji, zaradi česar sta več kot primerna za celodnevno rabo. Oba modela bosta na trgu predvidoma letos poleti.

Galerija: HP ZBook Create in Studio

Dodatne Informacije

Več informacij:
hp.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je Xbox Series S: Microsoft razkril svoj najmanjši Xbox