fbpx

Kako odabrati pravu lubenicu da bude sočna i slatka?

Kako izbrati pravo lubenico?

Kako odabrati pravu lubenicu? Vjerojatno ste se i prije radovali sočnoj i slatkoj lubenici, no pod korom vas je čekalo razočaranje. Ako ste mislili da je kupnja cijele lubenice lutrija, prevarili ste se. Uz ove trikove savladat ćete kupnju lubenice da uvijek bude onakva kakvu želite, odnosno sočna i slatka.

Kako izbrati pravo lubenico? Verjetno ga ni sadeža, ki je bolj povezan s poletjem kot prav lubenica. Sestavlja jo približno 90 odstotkov vode, drobtinice pa so pobrale vlakna, zaradi česar je lubenica pozitivna za prebavo, saj je polna antioksidantov, ki čistijo organizem. Ima zelo malo kalorij in je verjetno najbolj osvežilen poletni sadež. A le, če je ravno prav zrela. In kako to vemo, če ne kupimo zgolj polovičke ali pa četrtinke in torej ne vidimo njenega rdečega mesa? Preprosto.

ČITAJ VIŠE: Recept: žele od lubenice - kako napraviti žele od lubenice?

Zrcalce, zrcalce na steni povej, katera od teh lubenic najbolj zrela je zdaj?
Zrcalce, zrcalce na steni povej, katera od teh lubenic najbolj zrela je zdaj?

Kao prvo lubenico potežkajte. Če je nekoliko težja, kot ste pričakovali za njeno velikost, potem je zrela, sicer pa nima dovolj soka. Drugi znak, da gre za sočno in sladko lubenico, je njen zven. Ta mora biti lep, ko s členki prstov potolčete po njej na vseh straneh (zvok ne sme biti zamolkel oz. top). To sta ključna znaka, ki kažeta na zrelost plodu. Tretji način preverjanja kakovosti lubenice je mesto, na katerem je lubenica sedela med zorenjem. Tega izdaja rumen (lahko tudi bel ali svetlo zelen) ”madež”. Večja ko je rumena površina, dlje je zorela. Če se poklopijo vse te tri lastnosti, ste lahko 100-odstotno prepričani, da je to lubenica, ki jo želite! Tako, zdaj veste, kako izbrati pravo lubenico!

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.