Džem od šljiva smatra se jednim od najpopularnijih i tradicionalnih domaćih pekmeza. A kako nam se bliži jesen, a s njom i sezona šljiva, krajnje je vrijeme da je naučimo pripremiti sami. Zašto ga kupovati kada ga možete pripremiti sami kod kuće za četvrt sata. Da, za četvrt sata! Tko se tako brzo vraća iz trgovine?
Domača slivova marmelada je lahko gotova hitreje, kot si mislite. Seveda obstaja dolgotrajen način, na katerega prisegajo naše bake, a če vam čas ne dopušča dolgega postopanja okoli štedilnika, poznamo tudi hiter način priprave slivove marmelade. S tem receptom bo marmelada gotova kot bi trenil, zanjo pa potrebujete samo dve sestavini.
ČITAJ VIŠE: Recept: domaći pekmez od grožđa
Bolj enostavnega recepta za domačo slivovo marmelado ne boste našli! Kljub temu vas bo njen okus ponesel v otroštvo.
Recept za domačo slivovo marmelado:
Sestavine za domačo slivovo marmelado:
- 1 kg šljiva
- ½ kg želirnega sladkorja
Postopek priprave domače slivove marmelade:
Najprej slive razkoščičimo, nato zmeljemo in zmešamo z želirnim sladkorjem. Pristavimo na ogenj in segrevamo do vretja. Mešamo še slabih deset minut. V vmesnem času v pečici, ogreti na 80 stopinj, dezinficiramo kozarce za vlaganje, v katere nato prelijemo vročo marmelado. Ohlajamo jo na sobni temperaturi in pokrito s krpo ali odejo. Pa dober tek!