fbpx

Hyundai i10: tretja generacija Hyundaijevega kompaktneža

Hyundai i10

Narediti mestnega kompaktneža je težje kot bi si mislili. Zadostiti je potrebno okoljskim zahtevam, poleg tega pa mora avtomobil ponujati vse, kar bi v mestu od njega pričakovali. Pri tem mora imeti dovolj prostora za vsakdanje potrebe, Hyundai pa je takšno rešitev našel ravno v kompaktnem i10.

Hyundaijev malček i10 je dobil že svojo tretjo različico. Še vedno ostaja kompaktnih mer, torej idealen za mestna središča. Kljub temu da je odrasel, izboljšave so opazne na vsakem koraku, je še vedno ohranil športen dizajn. Pravzaprav še bolj športnega, a ne toliko, kot smo pričakovali od prvih ‘dražilnih’ skic. Je za 20 mm nižji in za 20 mm širši, če pa si omislite še 16-palčna platišča, boste imeli že zelo zapeljivega malčka. Ob pričetku bo i10 na voljo z 1,0-litrskim trivaljnikom s 67 konjskimi močmi in 1,2-litrskim 4-valjnikom, ki bo imel 84 konjskih moči.

Hyundai i10 bo na voljo z ročnim 5-stopenjskim menjalnikom ali samodejnim menjalnikom z istim številom prestav. Pri tem bo ponujal kopico varnostnih sistemov, omogočal brezžično polnjenje telefona, preko aplikacije pa bomo lahko upravljali z nekaterimi sistemi v avtomobilu, kot je naprimer klimatska naprava. Najmanjši izmed Hyundaijev bo na voljo v prvi polovici prihodnjega leta.

Galerija: Hyundai i10

Dodatne Informacije

Več informacij:
hyundai.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!