I AM PANDA: slovenska oblačila iz naravnega bombaža

I AM PANDA so oblačila iz naravnega bombaža, kar pomeni, da imajo certifikat GOTS. Za surovino uporabljajo bombaž, vzgojen brez kakršnihkoli pesticidov in kemikalij. Njihov cilj je, da bi v prihodnje izdelovali oblačila tudi iz bambusa, lanu in konoplje.

Od ostalih na trgu se I AM PANDA  razlikuje še v dveh stvareh. Pomagajo družinam v Bangladešu, s tem da jim omogočajo dostojno plačo in dobre delovne pogoje. Prav tako pa pri nakupu kateregakoli izdelka s pomočjo kanadske organizacije OneTreePlanted sadijo drevesa v delih sveta, ki to nujno potrebujejo in tako rešujejo problem nezakonitega izsekavanja gozdov ter pomagajo ogroženim živalskim vrstam. Poskrbeli so tudi glede dostave paketov, saj so vsi njihovi paketi dostavljeni  CO2 nevtralno.

I AM PANDA začenja svojo pot s projektom na Kickstarterju, cilj pa je zbrati sredstva in oditi z ekipo v Bangladeš, kjer nameravajo posneti dokumentarni film o tem ,kako z njihovimi oblekami rešujejo to problematiko brez samooklicanih neprofitnih organizacij, katerim je končni cilj vedno samo kapital.

View this post on Instagram

Blurred // 18 ECOLOGICALLY RAW CLOTHING

A post shared by I AM PANDA (@iampanda.wear) on


https://www.instagram.com/p/BnRNK0inmeh/?taken-by=iampanda_clothing
https://www.instagram.com/p/BoZNtLuH1NN/?taken-by=iampanda_clothing
https://www.instagram.com/p/BoY-WGFnX8O/?taken-by=iampanda_clothing
https://www.instagram.com/p/Bm_O7BkHCbv/?taken-by=iampanda_clothing

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
“Bubble” prstani: pisani prstani iz 90. let prejšnjega stoletja so absolutni hit!