fbpx

Ideje za otroške sobice: najlepše otroške sobe slovenskih mami influencerk

Navdih za bodoče mamice

Foto: envato

Pričakujete novega družinskega člana in ste tik pred opremljanjem otroške sobice? Potem si vzemite nekaj trenutkov za spodnje vrstice, ki vam pri tem lahko pridejo prav.

Za začetek omenimo, da ima vsak starš pravico izbrati ali bo dojenček spal v spalnici staršev ali pa mu bodo namenili lastno sobo. Pri tem ima vsak svoje pričakovanja, pogosto pa so dojenčki tisti, ki hitro izrazijo svoje potrebe. Tem velja prisluhniti. Se pa po raziskavah sodeč spanje v spalnici staršev priporoča vsaj do šestega meseca. S tem se zmanjša tveganje za pojav sindroma nenadne smrti (SNDS), ki je pogostejši med drugim in četrtim mesecem.

Četudi bo dojenček noči preživel ob vas, pa lahko nekaj dnevnih počitkov opravi v lastni sobici. Pri opremljanju le te lahko kaj hitro zabredemo v visoke stroške in kopico idej,  ki se med seboj ne ujemajo najbolje. Prav zaradi zadrege, v kateri se pri opremljanju sobe znajde marsikatera mamica, smo se obrnili po pomoč k strokovnjakom.

Ti za začetek svetujejo, da pobrskate po spletu, da dobite okvirne predstave o tem, kakšne so vaše želje. Dobro je, da tudi otroška sobica odseva vaš slog in se ujema s preostalimi prostori v hiši ali stanovanju, seveda pa to ni pravilo. Kar se lastnosti prostora tiče, poskrbite, da bo sobo mogoče primerno zatemniti in da ni izpostavljena pretiranemu hrupu. Ko boste tako našli vrsto idej, izberite tiste, ki najbolje prikazujejo vas, slog vaše družine in barvno paleto. Vedeti velja, da se boste posameznih izrazitih barvnih odtenkov hitro naveličali, zato je bolje, da osnovno barvno paleto osredotočite na nevtralne tone. Prav tako je umirjena barvna paleta dobra za čas, ko se boste potrebovali umiriti, takrat vam bo živo zelena najverjetneje odveč.

Pri opremljanju naj vas vodi želja po enostavnem, držite se znanega pravila »Več je manj«. Najbolje je, da izberete kos pohištva, okrog katerega boste spletli celotno zgodbo. Lahko je tudi umetniško delo, ki bo izžarevalo energijo, ki jo želite v sobi doseči. Na prvem mestu naj bo vedno varnost, zato izberite primerno posteljico ter jo postavite stran od oken, grelnih teles, luči, zaves ali ostale dekoracije.

Foto: envato

Za konec pa pokukajmo v sobice, ki so jih za svoje otroke opremile znane slovenske mami influencerke – vplivnice

Ajda Sitar Žumer

Slovenska vplivnica je izbrala nevtralno paleto barv za opremljanje otroške sobice, vse skupaj pa popestrila z izbranimi dodatki.

Eva Ahačevčič Pakiž

Tudi mamica dveh nadobudnih deklic je izbrala nežne pastelne tone ter nevtralne barve, ki jih je mogoče skozi otrokovo odraščanje dopolniti z živahnimi dodatki.

Jana Koteska

Ker se je družinica pred meseci preselila v novo stanovanje, je opremljanje še v delu. Kljub temu pa je razvidno, da so tudi Jani ljubše nevtralne barve.

Sabrina Vidovič

Lepotna blogerka in mejkap artistka je pred časom dobila hčerkico Elo Belen. Deklica seveda pridno raste, pred kratkim pa je dobila novo sobico v rožnatih tonih.

Bojana K. Rose

Bojana je pred kratkim drugič postala mamica in tudi sama našla navdih v naravnih tonih pri opremlajnju sobice za novega družinskega člana.

Lara Nastran

Mamica Lara je prvi navdih za vse bodoče mamice, saj z veliko ljubezni skrbi za svoje tri otročke – Julijo, Tristana in Oliverja.

Iris Mulej

Iris je mamica postala že pred 5. leti, še danes pa z veseljem pokaže slike svojega skrbno opremljenega doma.

Anja Baš

Anja je pred dnevi razkrila, da bo to poletje že drugič postala mamica. Glede na njene Instagram objave, se naj dozdeva, da bo tudi ona za otroško sobico izbrala tople nevtralne barve.

Alja Perne

Alja trenutno odpteva dneve do svojega drugega poroda. Nevtralni beli in bež odtenki so njen zaščitni znak, zato se že veselimo, da nam bo prvič pokazalo sobico za novega družinskega člana.

Vanesa Rola

Prikupna štajerka je poročena z uspešnim slovenskim tenisačem. Njena punčka, ki je ravno dopolnila 3. leta pa je ponosna stanovalka prave sobe za princeske – v belo-roza kombinaciji.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!