IFA 2018: Samsungova nova televizija navdušuje z 8K-ločljivostjo

Po tem, ko smo o Philipsovih novih linijah televizorjev že poročali, bodo tokrat na svoj račun prišli Samsungovi privrženci. S čem se lahko pohvali novi adut južnokorejskega podjetja?

Samsung je na sejmu IFA 2018 predstavil televizijo Q900R 8K QLED. Ta bo na voljo v štirih različnih velikostih z diagonalami 163, 189, 205 in 216 centimetrov.

Samsung na ta način izpolnjuje svojo dolgoletno vizijo, v skladu s katero želi zasnovati številne naprave, ki bodo ponujale najvišjo možno ločljivost.

Tehnologija Real 8K Resolution je sposobna prikazovati najvišjo svetlost 4000 nitov, kar je standard za večino filmskih studiev. Uporabnik bo po zaslugi Q HDR 8K, ki ga poganja tehnologija HDR10+, dobil realistično sliko z izjemno barvitostjo. Pozabiti ne smemo niti na funkcijo 8K AI Upscaling, ki kakovost vsake multimedijske vsebine izboljša na raven 8K. Za nemoteno delovanje bo poskrbel procesor Quantum 8K.

Televizija ponuja številne posebnosti. Še posebej izstopa način Ambient Mode, ki ob tem, ko je televizija izklopljena, omogoča prikazovanje raznih informacij (vreme in novice). Zaslon lahko prav tako prikazuje zid in se neopazno zlije v okolico.

Prvi kupci bodo Samsung Q900R 8K QLED dobili ob koncu septembra. Cena za zdaj še ni znana.

Galerija – Samsung Q900R 8K QLED

Dodatne Informacije

Več informacij:
samsung.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Urbanista Los Angeles: slušalke, ki se polnijo s pomočjo svetlobe