fbpx

IKEA festival 2021: oglejte si domove svetovno znanih glasbenikov, oblikovalcev in kuharjev

Foto: Ikea

IKEA slavi najboljše plati življenja doma s 24-urnim virtualnim festivalom, ki se bo odvijal v četrtek, 16. septembra 2021, preko spletne strani ikea.com. Obiskovalci virtualnega festivala bodo lahko pokukali v domove svetovno znanih glasbenikov, oblikovalcev in kuharjev, ki bodo za en dan svoje domove spremenili v virtualne odre. Gre za popolnoma nov koncept festivala, ki odpira vrata več kot 100 domov v več kot 50 državah po svetu ter navdihuje za boljše in bolj trajnostno bivanje doma, vzporedno pa podaja tudi praktične ideje za prenove.

Festival se bo začel ob 8. uri zjutraj, vsako uro pa je na spletni strani načrtovana nova aktivnost.. Ob 9.00 bodo najbolj radovedni lahko sodelovali na odprtju edinstvene IKEA trgovine na Dunaju, ki v ospredje postavlja trajnost. Tam so namreč namesto parkirnih mest za avtomobile na voljo le parkirna mesta za kolesa, trgovino pa krasijo drevesa na vseh nadstropjih. Ob 12.00 bo Virgil Abloh, eden najbolj znanih oblikovalcev današnjega časa, s katerim je IKEA že sodelovala pri kolekciji MARKERAD, odprl vrata svojega studia v Parizu. Vsi navdušenci igralci videoiger bodo ob 15.00 lahko pokukali v novo igričarsko kolekcijo, ki jo bo v svojem domu predstavila ena najbolj znanih švedskih igralk iger Sandra Österlund. Ljubitelji znamke IKEA bodo lahko potovali tudi skozi čas v digitalnem IKEA muzeju, ki bo na voljo ves čas festivala kot vsebina na zahtevo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arlo Parks (@arlo.parks)


V trgovini IKEA v Ljubljani so za ta dan pripravili številne aktivnosti in delavnice z različnih področij. Obiskovalci bodo lahko spoznali zakulisje opremljanja razstavnih prostorov v trgovini, ustvarjali svoje umetnine, izmenjevali zamisli o preudarnem ravnanju z odpadki, se navduševali nad kuhanjem, spoznali nove kolekcije, odkrivali svojo ustvarjalnost pri rastlinah in šopkih ter še veliko več. Festivalske aktivnosti, ki se bodo odvile v trgovini IKEA v Ljubljani, bodo potekale v skladu z vsemi veljavnimi epidemiološkimi ukrepi, zato se bo zaradi omejenega števila mest na delavnice potrebno predhodno prijaviti preko spletnega obrazca na strani, na kateri so predstavljene aktivnosti v trgovini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @virgilabloh

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!