fbpx

Ikea predstavila kuhinjo iz recikliranih plastenk

Ikea Kungsbacka

Vodilni proizvajalci se vse bolj zavedajo, kako pomembno je recikliranje odpadnih materialov. Ikea je ena izmed njih. Švedski pohištveni gigant je predstavil prvo linijo kuhinjskih ličnic, izdelani iz recikliranih plastenk in predelanega lesa. Imenuje se Kungsbacka in je ustvarjena z upoštevanjem načel trajnostnega razvoja.

Tudi švedski pohištveni gigant Ikea gre po poti trajnosti. Izdelal je namreč prve kuhinjske elemente iz recikliranih plastenk in odpadnega lesa. Gre za linijo kuhinjskih ličnic, izdelanih iz recikliranih plastenk in predelanega industrijskega lesa, ki nastaja z upoštevanjem načel trajnostnega razvoja in bo cenovno dostopna. Linija Kungsbacka namreč ne bo presegla cene klasičnih kuhinjskih ličnic iz vezanih plošč, kar je nov mejnik, saj ekološki in etični izdelki običajno pridejo z visoko ceno. Zdaj je okolju prijazna alternativa prijazna tudi do denarnice.

PREBERITE ŠE: Ikea poimenovala izdelke po težavah v medosebnih odnosih, ki jih rešujejo


Vsaka ekološko naravnana ličnica brezčasnega videza – oblikoval jih je švedski oblikovalski studio Form Us With Love – je izdelana 25 odpadnih plastenk in recikliranega lesa. Njihova življenjska doba znaša 25 let. Struktura je iz odpadnega industrijskega lesa, povrhnjica v matirani antracitno sivi barvi pa je iz recikliranih plastenk. Pohištvo je na nekaterih trgih že v prodaji, Ikein prodajni program pa je vse bolj poln trajnostnih izdelkov. Do leta 2020 Švedi načrtujejo, da bi vse materiale za proizvodnjo pridobival iz trajnostni virov. Še letos prihaja tudi stol Odger, ki bo izdelan iz 70 odstotkov reciklirane plastike in 30 odstotkov odpadnega lesa, pa linija unikatnih vaz iz stekla …

Galerija – kuhinjski elementi Ikea Kungsbacka:

Dodatne Informacije

Več informacij:
ikea.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!