fbpx

INEOS Grenadier: Brez neumnosti! To je pravi terenski delovni konj!

Združevanje robustnega britanskega duha z nemškim inženiringom za brezkompromisno terensko zmogljivost

INEOS Grenadier
Foto: INEOS

INEOS Grenadier je motilec na trgu športnih terencev, ki ga je ustvarilo tretje največje kemično podjetje na svetu, da bi zapolnilo vrzel na trgu za zanesljiv, robusten in preprost terenec. Grenadier, zasnovan za kmete, pustolovce in vse, ki potrebujejo delovno vozilo, združuje robusten britanski duh z nemškim inženiringom za brezkompromisno terensko zmogljivost. To je škatlasto vozilo, ki maksimalno poveča notranji prostor, ima ročno nastavljiv dvostopenjski menjalnik in ima dve elektronsko aktivirani zapori diferenciala za težke terene.

INEOS Grenadier je zasnovan za ljudi, ki vodijo kmetije, se vozijo po afriških planjavah in preživijo noči kot Overland-rji v divjini. Ni za elegantno mestno vožnjo ali parkiranje pred trgovinami z organsko hrano v Cotswoldsu. Vozilo je izdelano z mislijo na ustreznost namenu, pri čemer se v njegovi zasnovi pogosto pojavljajo besede, kot sta “zvest” in “zanesljiv”.

Foto: INEOS
Foto: INEOS
Foto: INEOS

Grenadier ima pod pokrovom staro šasijo lestvenega okvirja, navito vzmetenje in nosilne osi. Na voljo je v dveh različicah pogona, obe izvirata iz BMW: 3,0-litrski turbobencinski motor z 283 konjskimi močmi in 450 Nm (332 funtov-čevljev) navora ter turbodizelski motor z direktnim vbrizgavanjem po skupnem vodu z 248 konjskimi močmi in 550 Nm (405 funt-čevljev) navora. Grenadier ima tudi ročno nastavljiv dvostopenjski prenosni kovček in dve elektronsko aktivirani zapori diferenciala za težke terene.

Grenadier je zasnovan za vožnjo po brezpotjih in njegove zunanje značilnosti odražajo ta namen. Zunanja napeljava omogoča vgradnjo pomožne razsvetljave, opcijsko pa je tudi utility letvica z univerzalnim sistemom pritrditve na vrata.

Grenadier je izjemno dobro zasnovan in naredi natanko to, kar si je zadal: pojdite na kraje, kamor večina avtomobilov ne more, ne da bi razpadla, in to storite z nekaj domišljije in dozo britanske posebnosti. To je zanesljiv in robusten športni terenec, ki je izdelan, da traja, in je na cesti bolj uspešen kot njegovi tekmeci ter skoraj tako dober kot Mercedes G-Wagen, vozilo podjetja, ki je izumilo ta tip avtomobila. Samo, da je precej cenejši.

INEOS Grenadier cena? Skoči v konfigurator!

In ko smo pri cenah. Te se začno nekaj čez 55.000 evrov, a boste za dobro opremljenega odšteli okoli 70.000 evrov. Pri tem pa razveseljuje, da lahko kupite avtomobil, ki ima klasifikacijo tovornega vozila N1 – in tako možnost odbitka davka na dodano vrednost v večini evropskih držav. Tudi to dokazuje, da je ta avtomobil delovni konj in ne mestna šminka. Svojega si lahko sestavite v tem konfiguratorju. 

Foto: Ineos
Foto: Ineos
Foto: Ineos
Foto: Ineos
Foto: Ineos
Foto: Ineos

INEOS Grenadier motilec na trgu športnih terencev, zasnovan za kmete, pustolovce in vse, ki potrebujejo delovno vozilo. Združuje robusten britanski duh z nemškim inženiringom za brezkompromisno terensko zmogljivost, zaradi česar je popolno vozilo za vsakogar, ki potrebuje zanesljiv in robusten športni terenec, ki je narejen tako, da traja.

Dodatne Informacije

ineosgrenadier.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.