fbpx

iOS in Android aplikacije za tiste, ki si želite dodatnega znanja

App Store in Google Play ponujata skupaj že več kot dva milijona različnih aplikacij, ki vas zabavajo ali kratkočasijo, vsaka na svoj način. Večine se hitro naveličamo in iščemo nove, inovativne in uporabne. Dandanes ima skoraj vsakdo pametni telefon. Zakaj ga ne bi koristno uporabili in z njegovo pomočjo pridobili dodatno znanje?

Obstaja vrsta različnih aplikacij, ki vam pomagajo pri učenju jezika, programiranja ali vas seznanijo z novostmi določenega področja. Nekatere se osredotočajo na objavo novic iz poslovnega sveta, druge vam ponujajo celotne študijske programe in predavanja priznanih ter uspešnih ljudi.

 Aplikacija Udacity
Aplikacija Udacity

Za vas smo zbrali in predstavili nekaj najboljših izobraževalnih aplikacij, ki jih ponujata App Store za iOS in Google Play Store za Android. Nekatere so na voljo samo za iOS.

iTunes U

ITunes U vam omogoča dostop do celotnih predavanj vodilnih univerz in ponuja največji svetovni digitalni katalog brezplačnih izobraževalnih vsebin. Vse lahko prenesete na svoj iPhone, iPad ali iPod touch. Če opravljate smer molekularne biologije na univerzi, se učite španščine v srednji šoli ali pa vas samo informativno zanima evropska zgodovina, imate zdaj dragoceno orodje, ki vam pomaga pri izobraževanju česarkoli, kjerkoli in kadarkoli. Nakup aplikacije lahko opravite na itunes.apple.com

PREBERITE ŠE: Najboljše aplikacije: Postani sam svoj DJ

TED

TED Talks je zbirka kratkih video predavanj, ki vključujejo uspešne ljudi iz poslovnega sveta in priznane profesorje iz akademskih krogov. Od leta 2010, ko je aplikacija zaživela, je na voljo že več kot 1000 različnih video predavanj. Prepričani smo, da bo vsakdo našel nekaj zanimivega in poučnega zase. Seveda je pa pogoj znanje angleščine, kot pri večini aplikacij. V videu primer enega izmed krajših predavanj 12 letnega programerja. Nakup aplikacije lahko opravite na play.google.com.

Udemy

Udemy je izobraževalna platforma, ki ponuja na tisoče tečajev iz stotine različnih smeri. To je odličen način, da okrepite znanje iz določenega predmeta ali pa se naučite zadevo prvič. Aplikacija je podaljšek spletne platforme, ki deluje že nekaj časa. S pomočjo aplikacije lahko brskate med različnimi tečaji, nekateri so plačljivi, medtem ko so ostali brezplačni. Segajo pa od učenja tujih jezikov, razvoja programske opreme, grafičnega oblikovanja pa vse do kuharskih tečajev.

Udacity

Udacity je že dobro znana aplikacija za gostovanje brezplačnih spletnih tečajev. Zajema teme kot so robotika, računalništvo, mobilni razvoj in veliko več. Mobilna aplikacija služi kot portal do vaših naročenih ali razpoložljivih tečajev na Udacity. Lahko vidite kakšne so zahteve za vpis v tečaj in če boste po končanih predavanjih nagrajeni s certifikatom. Vsi posnetki in gradiva so na voljo za ogled na vašem telefonu ali tablici. V primeru, da potujete z letalom ali nekam, kjer ni spletnega dostopa, pa lahko prenesete predavanja za uporabo brez povezave.

Duolingo

Duolingo je najboljša in nagrajena aplikacija za učenje tujih jezikov. Postopoma vas vodi skozi lekcije, od osnovnih besed in sklanjatev pa do sestavljanja večjih stavkov in tudi izgovarjave. Aplikacija vas ne spusti na naslednje lekcije, dokler ne opravite sprotnih preizkušenj. Ponuja učenje nemščine, španščine, francoščine, italijanščine in portugalščine. Za učenje tujih jezikov s pomočjo Duolinga je potrebno dobro znanje angleščine.

Khan Academy

Khan Academy je spletna stran, ki je pokazala potencial primerjave z Wikipedio. Je spletno mesto, ki vam pomaga osvežiti znanje v številnih temah, vse od algebre do umetnostne zgodovine. Poučne vsebine so pristne, neposredne in predstavljene na preprost način. Večina video posnetkov ni ravno urejenih in jih ne vodijo profesionalni govorci. Vendar pa so posneti s strani pravih strokovnjakov, ki vam odkrito in na preprost način želijo podati svoje znanje. Vse je brezplačno.

Coursera

Coursera ponuja brezplačne tečaje iz najboljših univerz. Učite se od najboljših profesorjev z gledanjem visoko kakovostnih predavanj. Dosežete lahko visoko stopnjo znanja preko interaktivnih nalog in s sodelovanjem z globalno skupnostjo študentov. Tako se za vsak predmet pripravljate s pomočjo video predavanj, opravljate številne kvize, naloge in na koncu tudi opravite končni izpit, ki si ga določite v sebi primernem časovnem obdobju.

Codecademy: Hour of Code

Za konec pa še aplikacija, ki vam bo pomagala osvojiti znanje programiranja. Vključuje lekcije programskih jezikov Javascript, HTML/CSS, PHP, Python, Ruby ter API. Odličen način za učenje ali utrjevanje znanja novopečenih programerjev.Več na itunes.apple.com.

Dodatne Informacije

itunes.apple.com

play.google.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!