fbpx

Alcuni messaggi per l'universo

Lum e Purl Schweitzke, nani storpi, sono alla ricerca del senso della vita. Lo trovano nel loro figlio comune, ma non possono influenzare il proprio destino.

Informazioni importanti
Quando?
Dove?
Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana
Organizzatore
Evento Facebook
Biglietto d'ingresso
Od 9 do 22 evrov

Lum in Purl Schweitzke sta nekakšna sodobna Vladimir in Estragon, Quale iščeta smisel, za kaj je vredno živeti in tega najdeta v skupnem otroku. A na usodo ne moreta vplivati, saj je dramatik njuno življenje že zapisal v dramsko besedilo. Tako sedita in čakata, ampak v tej igri otrok zanju žal ni predviden. Kdo jima lahko pomaga uresničiti željo? Obiščejo ju različne medijske, izmišljene ali zgodovinske osebnosti. Vsaka izmed njih nosi svojo zgodbo in svojo bolečino – samohranilec žaluje za svojo mrtvo hčerko Hildo, raziskovalec, politik, Kleist, ki je vstal od mrtvih … Vsi ti liki so protagonisti svoje lastne bolečine in niso kos nevzdržnim zakonom, ki vladajo življenju – da moramo umreti, da je vesolje najverjetneje samo neka strašanska eksplozija, brez smisla. Celo znanost, ki poskuša kaos spraviti v red, je dosegla prav nasprotno. V igro vstopi še Vodja poteka, ki vsem tem osebnostim ponudi priložnost, da s posebno napravo v vesolje pošljejo kratko sporočilo.

Predstava, s katero mladi nemški dramati Wolfram Lotz zareže v mehko tkivo smisla življenja v sodobnem svetu. Predstava, ki je igra uničevanja in grajenja, sestavljanja in ustvarjanja. Predstava, ki je Wolframa Lotza izstrelila v vesolje trenutno najbolj zanimivih dramskih piscev. Po izvirniku Einige Nachrichten an das All e dentro režiji Sebastijana Horvata, bo predstava prvič doživela uprizoritev na slovenskem odru vale a dire su odru ljubljanske Drame. V vlogi Luma se bo predstavil Aljaž Jovanović, v vlogi Purla pa Bojan Emersič.

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.