fbpx

Noen meldinger for universet

Lum og Purl Schweitzke, dvergkrøblinger, søker etter meningen med livet. De finner dette i deres felles barn, men de kan ikke påvirke sin egen skjebne.

Viktig informasjon
Når?
Hvor?
Slovenske nasjonale dramateater i Ljubljana
Arrangør
Facebook-arrangement
Inngangsavgift
Od 9 do 22 evrov

Lum in Purl Schweitzke sta nekakšna sodobna Vladimir in Estragon, hvilken iščeta smisel, za kaj je vredno živeti in tega najdeta v skupnem otroku. A na usodo ne moreta vplivati, saj je dramatik njuno življenje že zapisal v dramsko besedilo. Tako sedita in čakata, ampak v tej igri otrok zanju žal ni predviden. Kdo jima lahko pomaga uresničiti željo? Obiščejo ju različne medijske, izmišljene ali zgodovinske osebnosti. Vsaka izmed njih nosi svojo zgodbo in svojo bolečino – samohranilec žaluje za svojo mrtvo hčerko Hildo, raziskovalec, politik, Kleist, ki je vstal od mrtvih … Vsi ti liki so protagonisti svoje lastne bolečine in niso kos nevzdržnim zakonom, ki vladajo življenju – da moramo umreti, da je vesolje najverjetneje samo neka strašanska eksplozija, brez smisla. Celo znanost, ki poskuša kaos spraviti v red, je dosegla prav nasprotno. V igro vstopi še Vodja poteka, ki vsem tem osebnostim ponudi priložnost, da s posebno napravo v vesolje pošljejo kratko sporočilo.

Predstava, s katero mladi nemški dramati Wolfram Lotz zareže v mehko tkivo smisla življenja v sodobnem svetu. Predstava, ki je igra uničevanja in grajenja, sestavljanja in ustvarjanja. Predstava, ki je Wolframa Lotza izstrelila v vesolje trenutno najbolj zanimivih dramskih piscev. Po izvirniku Einige Nachrichten an das All og i režiji Sebastijana Horvata, bo predstava prvič doživela uprizoritev na slovenskem odru nemlig på odru ljubljanske Drame. V vlogi Luma se bo predstavil Aljaž Jovanović, v vlogi Purla pa Bojan Emersič.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.