Nekaj sporočil za vesolje

Lum in Purl Schweitzke, pritlikava pohabljenca, iščeta smisel življenja. Tega najdeta v skupnem otroku, a na svojo usodo ne moreta vplivati.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana

Organizator

Drama

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Od 9 do 22 evrov

Lum in Purl Schweitzke sta nekakšna sodobna Vladimir in Estragon, ki iščeta smisel, za kaj je vredno živeti in tega najdeta v skupnem otroku. A na usodo ne moreta vplivati, saj je dramatik njuno življenje že zapisal v dramsko besedilo. Tako sedita in čakata, ampak v tej igri otrok zanju žal ni predviden. Kdo jima lahko pomaga uresničiti željo? Obiščejo ju različne medijske, izmišljene ali zgodovinske osebnosti. Vsaka izmed njih nosi svojo zgodbo in svojo bolečino – samohranilec žaluje za svojo mrtvo hčerko Hildo, raziskovalec, politik, Kleist, ki je vstal od mrtvih … Vsi ti liki so protagonisti svoje lastne bolečine in niso kos nevzdržnim zakonom, ki vladajo življenju – da moramo umreti, da je vesolje najverjetneje samo neka strašanska eksplozija, brez smisla. Celo znanost, ki poskuša kaos spraviti v red, je dosegla prav nasprotno. V igro vstopi še Vodja poteka, ki vsem tem osebnostim ponudi priložnost, da s posebno napravo v vesolje pošljejo kratko sporočilo.

Predstava, s katero mladi nemški dramati Wolfram Lotz zareže v mehko tkivo smisla življenja v sodobnem svetu. Predstava, ki je igra uničevanja in grajenja, sestavljanja in ustvarjanja. Predstava, ki je Wolframa Lotza izstrelila v vesolje trenutno najbolj zanimivih dramskih piscev. Po izvirniku Einige Nachrichten an das All in v režiji Sebastijana Horvata, bo predstava prvič doživela uprizoritev na slovenskem odru in sicer na odru ljubljanske Drame. V vlogi Luma se bo predstavil Aljaž Jovanović, v vlogi Purla pa Bojan Emeršič.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Čokoljana 2020: največji čokoladni dogodek v Ljubljani se vrača oktobra