fbpx

Nekaj sporočil za vesolje

Lum in Purl Schweitzke, pritlikava pohabljenca, iščeta smisel življenja. Tega najdeta v skupnem otroku, a na svojo usodo ne moreta vplivati.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Od 9 do 22 evrov

Lum in Purl Schweitzke sta nekakšna sodobna Vladimir in Estragon, ki iščeta smisel, za kaj je vredno živeti in tega najdeta v skupnem otroku. A na usodo ne moreta vplivati, saj je dramatik njuno življenje že zapisal v dramsko besedilo. Tako sedita in čakata, ampak v tej igri otrok zanju žal ni predviden. Kdo jima lahko pomaga uresničiti željo? Obiščejo ju različne medijske, izmišljene ali zgodovinske osebnosti. Vsaka izmed njih nosi svojo zgodbo in svojo bolečino – samohranilec žaluje za svojo mrtvo hčerko Hildo, raziskovalec, politik, Kleist, ki je vstal od mrtvih … Vsi ti liki so protagonisti svoje lastne bolečine in niso kos nevzdržnim zakonom, ki vladajo življenju – da moramo umreti, da je vesolje najverjetneje samo neka strašanska eksplozija, brez smisla. Celo znanost, ki poskuša kaos spraviti v red, je dosegla prav nasprotno. V igro vstopi še Vodja poteka, ki vsem tem osebnostim ponudi priložnost, da s posebno napravo v vesolje pošljejo kratko sporočilo.

Predstava, s katero mladi nemški dramati Wolfram Lotz zareže v mehko tkivo smisla življenja v sodobnem svetu. Predstava, ki je igra uničevanja in grajenja, sestavljanja in ustvarjanja. Predstava, ki je Wolframa Lotza izstrelila v vesolje trenutno najbolj zanimivih dramskih piscev. Po izvirniku Einige Nachrichten an das All in v režiji Sebastijana Horvata, bo predstava prvič doživela uprizoritev na slovenskem odru in sicer na odru ljubljanske Drame. V vlogi Luma se bo predstavil Aljaž Jovanović, v vlogi Purla pa Bojan Emeršič.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.