Tesla S deležna cabrio tretmaja

Zadnjič posodobljeno: :

Ameriško podjetje izdelalo Teslo S s pomično streho in zanjo že dobilo prvih 100 naročil. Izdelati pa nameravajo kar 5.000 primerkov "zgoraj brez".

Ameriško podjetje NCE znano po predelavah vozil v izvedenke s pomično streho je izdelalo kabrio izvednko električne Tesle S in zanjo dobilo tudi že prvih 100 naročil. Kalifornijsko podjetje se že vrsto let ukvarja s podobnimi predelavami v kabrio modele, najbolj znani pa so po kabrio izvedenki modela Range Rover imenovani Droptop. Najnovejši projekt pa vključuje električno športno limuzino tesla S, ki so jo izdelali tako v različici s trdno kot tudi platneno pomično streho. Kabrio tesla S pa je že naletela na pozitiven odziv kupcev, saj je samo nek kitajski mogotec naročil 100 primerkov tega vozila.

NCE Tesla S Foto: Autoblog
NCE Tesla S Foto: Autoblog

NCE je transformaciji tesle S posvetil zadnjih šest mesecev, projekt pa je vseboval veliko več kot le odstranitev strehe, saj so morali streho in njeno konstrukcijo na določenih mestih popolnoma spremeniti. Predelava v „soft top“ izvedbo stane dobrih 21 tisoč, predelava v izvedbo s trdno pomično streho ali „hard top“ pa slabih 36 tisoč evrov. Poleg cene „normalne“ tesle S seveda. NCE pa je na podlagi številnih naročil že vzpostavil kontakt s podjetjem Tesla o možnosti izdelave serije 5.000 vozil, ki bi jih nato predelali v izvedenke „zgoraj brez“.

Več fotografij modela Tesla S si oglejte v galeriji

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Volkswagen Arteon in Arteon Shooting Brake