Sii onesto: anche per te è difficile resistere a un panino, non importa quanto sia malsano. E probabilmente è giusto, perché l'etichetta "malsana" non significa che devi rinunciarvi, ma con un po' di fantasia puoi aggiornarla per creare una versione più leggera e dal gusto più ricco.
Vsi ga mangiamo, a malokdo ve, kako je nastal. Pred mnogimi leti, COME una leggenda pravi, naj bi 4 grof Sandwicha John Montagu tarnal, da nima časa, da bi jedel, ecco perché lo è služabnikom naročil, naj mu pripravijo ‘jed med dve rezini kruha’. In tako je nastal un panino. THE END (konec).
Chi è kriv zato, da danes jemo sendviče, ko ne vemo, kaj bi prigriznili, smo hitro pulito. Mislite, da bomo tako hitro prišli tudi do della risposta, ali je un panino salutare obrok? Ker čisto vsi vemo, da je un sinonimo per lui NEZDRAVO. Je res tako?
Raziskovalci z ameriške univerze v Illinoisu sono ricercato, ali je sendvič zares nezdrava izbira. Več kot 25.000 ljudi je sodelovalo v devetletni raziskavi, v kateri so analizirali, kaj pomeni, če bi vsak dan pojedli vsaj en sendvič.
Do ugotovitve so prišli tako, da so primerjali kalorijski vnos posameznikov po različnih dneh: prvi dan so udeleženci pojedli un panino, drugi dan so lahko izbrali jed po lastnem okusu. Po opravljeni analizi podatkov so primerjali razlike v kalorijskem vnosu posameznikov, quando sono jedli sendvič in takrat, ko niso.
Ugotovili so, da so udeleženci tisti dan, ko so jedli sendvič, v povprečju zaužili dodatnih 100 kalorij z neko drugo hrano. Isti dan naj bi zaužili manj sadja in zelenjave, več so posegali po sladkih pijačah, maščobah in sladkorju. E perché succede questo?
Esperti menijo, da se ljudje na zavedajo, quante calorie je v njihovih sendvičih. v Subwayovi raziskavi so naprimer ugotovili, da so stranke mislile, da njihov un panino contiene 500 kalorij manj, kot jih dejansko.
Esperti opozarjajo, da morda te številke niso tako alto, vendar, če bi vsak dan pojedli sendvič, bi to po njihovih izračunih pomenilo, da ste v letu dni zaužili dodatnih 36.400 kalorij, che significa 10,4 kilograma maščobe.
Zgornji podatki so morda alarmantni, vendar to ne pomeni, da se morate odpovedati conendvičem. Obstajajo številni modi, kako pripraviti lahek sendvič, ki vsebuje več sestavin, ki naj ne bi veljale za innocuo.
KRUH
Ko izbirate pane, naj bi bilo dobro, da preverite prehranske oznake. Pomembna naj bi bila količina natrija – sprejemljivo naj bi bilo, če ga kruh vsebuje 5 % ali manj. V negozi lahko najdete tudi alternative, kot so vaflji (riževi, koruzne).
SIR
Če delate un panino, ponavadi izberete procesiran sir, ki naj bi vseboval veliko grassi. Bolj priporočljivo naj bi bilo, če izberete lahke sire, COME feta. Če se resnično težko uprete svojemu najljubpemu siru, je potem priporočljivo, da narežete na zelo tanko rezino.
MESO
Priporočljivo naj bi bilo, da izberete carne, ki ga doma preparare. V sendvič lahko date svežega piščanca O manzo, ker naj bi se tako izognili vsem snovem, ki jih dodajajo v meso. Izberete lahko tudi zamenjave za carne, ad esempio patate, hummus, broccoli, funghi.
DODATKI
Accessori come verdure, frutta E a casa narejen nama znaj bi bili veliko boljši kot Maionese, kečap e altri salse, ki jih kupite v commercio.
Quando ci pensi un panino, se verjetno spomnite osnovne šole, salame E groznega vonja, ki se širil po učilnici. Pozabite na travme, ker boste iz teh receptov pripravili sendviče, Quale gotovo še niste jedli.
Sendvič za gurmane
INGREDIENTI:
- 4 cucchiai di burro
- 3 pakiranja mini mocarel
- peteršilj v prahu
- doma pripravljena omaka buffalo
- 4 velike tortilje
- modri sir (količina po želji)
PREPARAZIONE:
Skuhajte piščanca in ga nato popecite. Dodajte mu omako buffalo in maslo. V pečici segreje tortilje. V vsako tortiljo položite ¼ piščanca, dve mini mocarele, peteršilj in modri sir. Tortiljo zavijte in razrežite po želji.
Zaužili naj bi 745 kalorij.
Sendvič za vegetarijance
INGREDIENTI:
- avocado
- rezina kruha
- žlica limone
- ⅓ žlice soli
- ⅓ cucchiaio di pepe
- listi sveže bazilike in drobnjaka
- 3 mini mocarele
PREPARAZIONE:
Na kruh položite mocarelo in rezine avokada (lahko je tudi speštan). Posujte poper in sol. Polijte limono in dodajte liste drobnjaka, bazilike.
S tem sendvičem naj bi zaužili 439 kalorij.
Fit sendvič
INGREDIENTI:
- 2 fette di pane
- 2 žlici namaza iz brusnic
- na rezine narezane puranje prsi ali piščanec
- sveži listi špinače
- na tanko narezan modri sir
PREPARAZIONE:
Rezini kruha namažite z namazom iz brusnic. Položite piščanca ali puranje prsi, špinačo in modri sir. Na že narejen sendvič položite režino kruha in ponovite postopek.
Zaužili naj bi 600 kalorij.
Maggiori informazioni:
sciencedirect.com