Se stai cercando una bevanda calda invernale con cui coccolarti, allora questa ricetta definitiva dello zabaione dello stesso Jamie Oliver è la strada da percorrere.
Vuoi prepararti okusen jajčni liker, ki nima okusa kot sladko mleko? Potem poskusite s to aromatizirano različico, kot jo pripravlja Jaime Oliver. Tukaj je recept za najboljši jajčni liker, ki je odlična izbira za letošnje praznike.
Ingridienti
- 700 ml polnomastnega mleka
- 240 ml di panna dolce
- 3 cimetove palčke
- 1 razpolovljen strok vanilje in semena
- 1 žlica naribanega muškatnega oreška
- 5 uova
- 130 g di zucchero
- 175 ruma ali bourbon viskija
- nariban muškatni orešek
Preparazione
V ponvi združite mleko, smetano, cimet, vaniljev strok, semena iz vaniljevega stroke in muškatni orešek. Zavrite. Ko vre, odstranite s štedilnika. V večji skledi z električni mešalnikom zmešajte rumenjake in sladkor. Počasi dodajte mleko z začimbami in še naprej mešate, da dobite homogeno in gladko maso. Dodajte rum in bourbon viski in premešajte. Postavite v hladilnik čez noč in hranite do 3 dni. Preden postrežete, zmešajte jajčne beljake v mehkejši sneg. Nežno ga primešajte jajčnemu likerju. Okrasite z naribanim muškatnim oreškom.