Se ami i ghiaccioli e ami il vino, dai un'occhiata alla ricetta dei ghiaccioli al melograno e champagne e concediti una rinfrescante fuga dal caldo in arrivo con un'ottima alternativa a un bicchiere di vino.
Sladoledne lučke iz vina so odličen način, da zadostimo večim željam na en mah. Sladoledne lučke iz šampanjca in granatnega jabolka namreč obljubljajo čudovito alternativo oboževanemu kozarcu vina, ponujajo pa tudi popoln način osvežitve ter razvajajo s prečudovitim okusom.
Recept za sladoledne lučke iz šampanjca in granatnega jabolka:
Ingredienti:
- 1 skodelica soka granatnega jabolka
- 1/3 di tazza di zucchero
- 2 limeti
- 1 ½ skodelice šampanjca
- 1 granatno jabolko (semena)
- 1 limone
Postopek priprave sladoledne lučke iz šampanjca:
Skodelico soka granatnega jabolka zmešamo z dvema žlicama sladkorja in počakamo, da se sladkor raztopi. Dobljeni sirup razporedimo po modelčkih za sladoledne lučke in vanje zapičimo tudi sladoledne palčke. Modelčke položimo v zmrzovalnik in pustimo, da tekočina zamrzne (približno 60 minut). Limono in limeti narežemo na tanke rezine in iz granatnega jabolka odstranimo semena. Sok ene limete, preostali sladkor in šampanjec zmešamo in ponovno počakamo, da se sladkor razgradi. Zmes dodamo v modelčke in v vsakega dodamo še nekaj rezin limete in limone ter nekaj semen granatnega jabolka. Modelčke ponovno postavimo v zmrzovalnik in počakamo, da popolnoma zamrznejo (vsaj 10 ur).