Recept: Sladoledne lučke iz šampanjca in granatnega jabolka

Sladoledna lučka iz vina

Če obožujete sladoledne lučke in imate radi vino, preverite recept za sladoledne lučke iz šampanjca in granatnega jabolka ter si z vrhunsko alternativo kozarcu vina zagotovite osvežilni pobeg pred vročino, ki prihaja.

Sladoledne lučke iz vina so odličen način, da zadostimo večim željam na en mah. Sladoledne lučke iz šampanjca in granatnega jabolka namreč obljubljajo čudovito alternativo oboževanemu kozarcu vina, ponujajo pa tudi popoln način osvežitve ter razvajajo s prečudovitim okusom.

Recept za sladoledne lučke iz šampanjca in granatnega jabolka:

Sestavine:

  • 1 skodelica soka granatnega jabolka
  • 1/3 skodelice sladkorja
  • 2 limeti
  • 1 ½ skodelice šampanjca
  • 1 granatno jabolko (semena)
  • 1 limona

Postopek priprave sladoledne lučke iz šampanjca:

Skodelico soka granatnega jabolka zmešamo z dvema žlicama sladkorja in počakamo, da se sladkor raztopi. Dobljeni sirup razporedimo po modelčkih za sladoledne lučke in vanje zapičimo tudi sladoledne palčke. Modelčke položimo v zmrzovalnik in pustimo, da tekočina zamrzne (približno 60 minut). Limono in limeti narežemo na tanke rezine in iz granatnega jabolka odstranimo semena. Sok ene limete, preostali sladkor in šampanjec zmešamo in ponovno počakamo, da se sladkor razgradi. Zmes dodamo v modelčke in v vsakega dodamo še nekaj rezin limete in limone ter nekaj semen granatnega jabolka. Modelčke ponovno postavimo v zmrzovalnik in počakamo, da popolnoma zamrznejo (vsaj 10 ur).
Sladoledna lučka iz vina
Sladoledna lučka iz vina

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sladica brez slabe vesti: lahka čokoladna torta, ki se ne bo prijela naših bokov