È finalmente arrivato quel periodo dell'anno in cui sono arrivate le ricette per i piatti a base di zucca. Se ancora non sai cosa ricavare da questo delizioso frutto, ti proponiamo 3 deliziosi piatti che faranno profumare tutta la casa.
Ponavadi se recepti za jedi z bučami osredotočajo predvsem na bučno juho, pito E pire v takšnih in drugačnih oblikah, ki se v jesenskih dneh MORAJO znajti na vašem meniju, a če ste tega naveličani, vam dostavljamo sveže recepte – to so 3 recepti za jedi z bučami, zaradi katerih bo dišala cela hiša. Pa dober tek!
Recepti za jedi z bučami: 3 božanske jedi
Testenine z bučami in pršutom
INGREDIENTI
- 400 g sveže buče
- 350 g testenin (po vašem okusu)
- 150 g pršuta (po vašem okusu)
- 2 spicchi d'aglio
- olio d'oliva
- 3 žlice naribanega parmezana
- sale e pepe
- rosmarino
- vino bianco
PREPARAZIONE
Sledite navodilom na embalaži in pripravite testenine. Narežite bučo na majhne kvadratke ter jo nato skupaj s česnom in rožmarinom na olju popražite. Dodajte sol (ne pretiravajte, ker je pršut slan) in poper. Sestavinam dodajte tudi nekaj žlic vode in jih pražite/kuhajte, dokler se buča ne zmehča. Proti koncu kuhe dodajte malo vina in počakajte, da slednje izhlapi.
Po kuhi razdelite nastalo “omako iz buč” na pol. Iz polovice naredite pire, ki ga nato združite s testeninami, drugi polovici pa dodajte še na kocke narezano slanino in vse skupaj popecite na ognju. Po praženju združite na kocke narezano bučo in slanino s preostankom paste (ki je že združena s pirejem) in po njej posujte parmezan. Dober tek!
Bučni zavitek
INGREDIENTI
- 275 g vlečenega testa
- 0,5 kg buče
- ½ cucchiaino di sale
- 2 uova
- 30 g di burro
- 200 g skute + 2 lončka kisle smetane
PREPARAZIONE
Bučo narežite na krhlje (brez semen) in jo naribajte ter posolite. Zaradi boljšega okusa jo lahko pustite stati pol ure, da se iz nje odcedi vsa odvečna tekočina, in jo nato še z rokami ožemite. V drugi skledi združite skuto, kislo smetano in sol, nato pa jim dodajte še (ožeto) bučo. V ponvi stopite maslo. Razgrnite vlečeno testo in ga premažite s stopljenim maslom. Nastalo maso enakomerno razporedite po testu, ga zavijte in po njem premažite razžvrkljano jajce. V pečici, segreti na 200 stopinj Celzija, pecite zavitek približno 30–45 minut. Dober tek!
Mafini z bučami in začimbami (za Noč čarovnic)
INGREDIENTI
- 2 skodelici bučnega pireja
- 1 in 3/4 skodelice moke
- 1 skodelica sladkorja + ½ skodelice temnega sladkorja
- 1 cucchiaino di lievito per dolci
- ½ žlice soli
- ½ skodelica kokosovega olja
- 2 uova
- 1/4 čajne žličke mletih nageljnovih žbic
- 1/4 cucchiaino di noce moscata
- 2 cucchiaini di cannella
- 1 čajna žlička vanilijevega izvlečka
PREPARAZIONE
Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija. Moko, sladkor, sol in začimbe združite in jih dobro premešajte. V drugi posodi zmešajte jajca, bučni pire, kokosovo olje in vaniljev izvleček. Mokre sestavine dodajte k suhim sestavinam in vse dobro premešajte, da se slednje brezhibno združijo.
Maso enakomerno razdelite po 12 prostorčkih v pekaču za mafine in jo pecite 25 minut. Z zobotrebcem preverite, kdaj so mafini gotovi. Ohladite sladico in dober tek.