fbpx

La T-shirt rimane un capo iconico

Dagli US Marines, ex star del cinema, ad oggi, la T-shirt è diventata un capo indispensabile per tutte le generazioni. Le magliette si adattano ai tempi in cui viviamo, seguono la cultura attuale e le tendenze della moda. Si possono trovare per strada (streetstyle) e nell'alta moda. Ci dicono qualcosa con le iscrizioni o le indossiamo più inosservate. Esprimono opinioni, gridano o si ritirano nel loro mondo. Possono essere indossati lavati, indossati o tirati fuori dal guardaroba di tuo nonno.

Zgodovina majice sega v leto 1913, ko je postala obvezen del opreme ameriških marincev, kasneje pa se je v ameriški vojski pojavila tudi kot udobno spodnje oblačilo. Zaradi udobnega nošenja, lahkosti, prijetnega materiala in kratkih rokavov si je svojo pot utrla tudi med drugimi poklici, na primer ladjedelci, kmetovalci in rudarji. Zaradi narave dela v zaprtih in vročih prostorih so tesna in neprijetna oblačila iz srbeče volne mnogi zamenjali za preprosto camicia di cotone. To oblačilo se pojavi kot del neuradne uniforme. Od leta 1920 je tako imenovana T-shirt majica postane uradna ameriško-angleška beseda v Merriam-Websterjevem slovarju.

Naučite se zložiti majico v manj kot dveh sekundah! Oglejte si spodnji video.

Če smo jo do tedaj lahko videli zgolj na fotografijah ameriških marincev, sta jo na filmskem platnu kmalu nosila znameniti hollywoodski upornik James Dean nel film Upornik brez razloga E Marlon Brando In Tramvaju poželenja.

Marlon Brando.
Marlon Brando.

Iz filma se je T-shirt preselil na ulice e in combinazione con jeansom pomenil simbol za svobodno oblačenje in spolno privlačnost. Več desetletij je T- shirt majica prevladovala v beli barvi, zaradi preprostega kroja in lahke izdelave pa se je kmalu začela njena množična proizvodnja. V petdesetih letih so bile majice prvič opremljene s potiski in napisi, ki so sledili tedanjim modnim trendom in duhu časa.

Kdo ne pozna znamenite majice z napisom “I ♥ NY“? Ameriški dizajner Milton Glaser je napis po naročilu mesta New York oblikoval že davnega leta 1977.

Znamenita majica z napisom “I ♥ NY”.
Znamenita majica z napisom “I ♥ NY”.

Kar je bilo nekoč zasnovano zgolj iz potrebe po funkcionalnosti, je danes nepogrešljiv kos oblačila za vse generacije. Je trend, ki se je nekoč pojavil zato, da bi ostal in trajal.

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.