fbpx

Iz česa je v resnici narejen Kit Kat?

Kit Kat

Napolitanke, oblite s čokolado, Kit Kat veljajo za izjemno priljubljen sladek prigrizek. Vsi smo že kdaj posegli po Kit Katu, izdelanem iz preliva iz mlečne čokolade in hrustljavega vaflja. Vsaj tako piše na embalaži. Pa veste, iz česa je Kit Kat v resnici narejen? Resnica vas bo presenetila!

Vsi ljubitelji ‘čokoladice za odmor’ Kit Kat ste morda opazili, da je barva čokolade v notranjosti Kit Kata drugačne barve kot čokoladni preliv, ki hrustljavi vafelj odeva zunaj. Notranja je namreč svetlejša. Veste, čemu je temu tako?

PREBERITE ŠE: Znamka prigrizkov ponuja nakit za 20 tisočakov!

Resnica za čokoladico Kit Kat je drugačna kot ste mislili.
Resnica za čokoladico Kit Kat je drugačn,a kot ste mislili.

Verjeli ali ne, ta čokolada je izdelana iz recikliranih Kit Katov. Da, prav ste prebrali. Nestlé namreč številne čokoladice Kit Kat zavrže, ker niso popolne. Bodisi imajo preveč zračnih mehurčkov, so neustrezne velikosti, imajo neenakomerno obliko ipd. Da odpadne čokoladice, ki so neprimerne za prodajo, ne bi po nepotrebnem končale v smeteh, jih predelajo in uporabijo za vmesni čokoladni sloj. Ker gre za kombinacijo čokoladnega preliva in vaflja je barva na koncu svetlejša. Mimogrede. Ste vedeli, da se vsako sekundo po svetu poje 150 čokoladnih ploščic Kit Kat?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!