fbpx

CES 2017: Dell Canvas – digitalno platno, veliko kot nogometno igrišče

Dell Canvas

Pred kratkim je Microsoft predstavil zanimiv namizni računalnik, s katerim je vdahnil nekaj prepotrebne svežine v ta segment. Vse-v-enem Surface Studio ima namreč to posebnost, da lahko zaslon na dotik iz navpične spremenimo v vodoravno pozicijo in na ta način precej lažje ustvarjamo. Dell Canvas je nekaj podobnega, le da v osnovi ni računalnik, pač pa 'zgolj' digitalna delovna površina, nekakšna gromozanska tablica za kreativne duše.

Dell je na sejmu CES 2017 predstavil zaslon za tiste, ki radi ustvarjajo z rokami. Dell Canvas je prenosno digitalno platno, ki v nasprotju z Microsoftovim Surfice Studiem ni računalnik, pač zgolj gromozanski 27-palčni zaslon ločljivosti 2560 x 1449 slikovnih točk z debelim robom, na katerem lahko med ustvarjanjem počivajo roke.

Dell Canvas
Dell Canvas

Namenjen je vsem, ki pri svojem delu ne želijo ustvarjati s tipkovnico in miško, pač pa izključno z rokami. 20-točkovni zaslon deluje v navezi z računalnikom ali prenosnikom.

PREBERITE ŠE: Računalnik vse-v-enem Microsoft Surface Studio – Microsoftov iMac


Tako kot Surfice Studio ima tudi Dell Canvas svojo zunanjo enoto v obliki ploščka (poimenovali so jo Totem) za upravljanje Windowsov in izbranih aplikacij. Pomagamo si lahko tudi z digitalnim pisalom. V prodaji bo od 30. marca 2017, zanjo pa bo treba odšteti okoli 1700 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
dell.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!