cover-final-moleskine
V zraku · tehnologija · gadgeti

Legendarna blagovna znamka Moleskine je zagrizla v kislo jabolko ter se odločila, da v izogib izumrtju stopi na pota digitalizacije ter ustvari pametno digitalno pero.

Moleskine SMART WRITING SET
229,00 €
store.moleskine.com

Blagovna znamka Moleskine, ki je znana po svojih legendarnih rokovnikih, je, da bi se izognila svojemu izumrtju (vedno manj ljudi namreč piše na roke), pripravila pametno digitalno pero, ki legendarno zapisovanje v njihove rokovnike ponese na popolnoma drug nivo. No, na digitalni nivo.

Digitalno pametno pero še vedno omogoča klasičen zapis na papir, vendar prek vgrajenih senzorjev hkrati ustvarja tudi digitalni zapis. Tako lahko v živo spremljate izrisovanje tako na papirju kot na pametnem telefonu, kamor se prek povezane aplikacije zapiski zapisujejo. Aplikacija pa seveda omogoča tako nadaljnjo obdelavo zapiskov kot tudi pretvorbo pisave v običajen digitalni zapis.

Tako lahko na primer e-sporočilo napišete na roke in ga pošljete v digitalni obliki prek svojega e-naslova, kar pa meji že na znanstveno fantastiko in je pravzaprav tisto, kar smo pričakovali od digitalnega peresa. Aplikacija pa omogoča vse druge povezljivosti in formate ter tako omogoča, da svojo kreativnost delite z drugimi. Moleskine SMART WRITING SET lahko kupite za 229 evrov.

Merilnik aktivnosti Vivosmart 3 Garmin Vivosmart 3: pametni merilnik aktivnosti, ki ga ne boste želeli sneti niti za gala večerjo Kamera GoPro Fusion 360-stopinjska kamera GoPro Fusion: podoživite doživeto Petcube Play Petcube Play: naprava za igranje s hišnim ljubljenčkom na daljavo Brezžična retro tipkovnica Penna Penna: brezžična retro tipkovnica za pametne telefone in tablice ·